OGLASNA TABLA
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Више од 70 милиона динара улагања у МЗ Турица

Ужице – Град Ужице је буџетом за 2022. годину обезбедио преко 70 милиона динара за инвестиције и инфраструктурне радове на територији МЗ Турица. Поред улагања у инфраструктуру и недостајућу фекалну канализацију у плану је и изградња савременог дечијег игралишта.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић подсећа да је приоритет у овој години наставак радова на успостављању мреже фекалне канализације, чијом изградњом се делом решава и проблем загађења реке Ђетиње.

“Поред завршетка радова на препумпној станици у овој години око 130 домаћинстава биће прикључено на примарну мрежу. Настављамо и радове на уређењу корита реке Ђетиње и изградњи обалоутврда. У овој години добићемо и веома важан документ, План развоја детаљне регулације, којим ће бити дефинисани циљеви развоја Турице у наредним годинама. Сигурни смо да ће ова месна заједница добити много више нових садржаја и много боље услове за живот грађана у њој”.

Никола Максимовић директор ЈП „Ужице развој“ истиче да ће Турица бити велико градилиште у овој години.

“Одвојили смо 12 милиона за асфалтирање путних праваца и то за завршетак улице Иве Андрића где ће бити урађена комлетна реконструкција уз изградњу кишне канализације. Поред тога биће завршено асфалтирање улице поред школе у Турици и асфалтирање дела Улице Исидоре Секулић. Очекујемо и да у зависности од потреба МЗ  извршимо асфалтирање и реконструкцију још неколико улица. Такође, једна од инвестиција је изградња дечијег игралишта за које је опредељено 12,5 милиона динара”

Максимовић додаје да је Град у овој години определио око 45 милиона динара за секундарну мрежу фекалне канализације.

“Изграђен је главни колектор у дужини од 1,3 километра, завршено је 80 одсто радова на изградњи препумне станице и наредни корак је прикључење око 130 домаћинстава у току ове године. Наравно након почетка радова на обилазници и петље на Сињевцу овај део града биће повезан магистралним путем са Златибором. Такође, идеја је да се уради комлетно обалоутврда и санација корита реке Ђетиње у договору са ЈП “Србијаводе” и надлежним институцијама и да се тај простор осигура, а након тога на њему изграде одоговрајући садржаји.”

 

Светислав Вермезовић председник МЗ Турица задовољан је урађеним.

“Драго ми је што је Град у претходне две године, што није био случај раније, прилично уложио у ову месну заједницу и надам се да ће наставити да улаже. Оно што је потребно је да више обратимо пажњу на децу и омладину, дакле треба нам више спортских садржаја. Турица има спортски терен али сматрам да треба за најмлађе обезбедити мобилијар и игралиште. Надамо се да ће почети реализација пројекта Спортског центра Турица, али и да ћемо наставити са асфалтирањем свих улица које смо започели”.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Сок од зове против опаких болести: Ништа не кошта, а много вреди

Oglasna Tabla

Светски дан пчела – 20. мај

Oglasna Tabla

Вицешампиони округа: Школа из Костојевића бриљирала у Пријепољу

Oglasna Tabla

На месту одакле се види пола Србије, биће изграђен стаклени видиковац изнад саме литице

Oglasna Tabla

Голд гондола неће радити од од 9. маја до 20. јуна

Oglasna Tabla

Премијера представе “Месец (дана) на селу”

Oglasna Tabla

Градоначелница обишла радове на путним правцима и разговарала са мештанима Стапара

Oglasna Tabla

Временска прогноза за петак 20. мај

Oglasna Tabla

Отворене Спортске игре младих на Златибору

Oglasna Tabla