Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Više od 60 % vakcinisani imaju Užice, Priboj, Niš, Bosilegrad, Mali Zvornik, tome treba težiti

U Srbiji je do sada 50,2 odsto punoletnog stanovništva vakcinisano protiv korona virusa a prethodnih nedelja se na dnevnom nivou vakciniše izmedju 5.000 i 10.000 građana, izjavio je danas direktor vladine Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

On je kazao da je u Srbiji dato 5.595.000 doza vakcine, od čega 2.865.000 prvih i oko 2.730.000 drugih doz

Naveo je da je 60 lokalnih samouprava u Srbiji prešlo granicu od 50 odsto vakcinisanih a da je najveći procenat u beogradskoj opštini Star grad u kojoj je više od 80 odsto stanovništva primilo vakcinu protiv korona virusa.

„Više od 70 odsto vakcinisanih imaju i Savski venac, Vračar i Novi Beograd, a više od 60 odsto Priboj, Niš, Bosilegrad, Užice, Mali Zvornik. Kladovo, Kikinda, Novi Sad, Sremska Mitrovica, Knjaževac su na više od 55 odsto vakcinisanih, to su procenti kojima sve lokalne samouprave treba da teže“, kazao je Jovanović za Radio televiziju Srbije (RTS).

Dodao je da je u Ljigu, Mionici, Lajkovcu i Tutinu vakcinisano manje od 30 odsto punoletne populacije.

„Dosta zavisi od lokalne samouprave, kako su organizovani punktovi za vakcinaciju, da li se odlazi u sela, koliko se priča sa gradjanima“, kazao je Jovanović. Govoreći o vakcinaciji mladih, on je kazao da je skoro 20 odsto populacije izmedju 18 i 30 godina vakcinisano protiv korona virusa i ocenio da je u nekim gradovima kampanja za imunizaciju te kategorije stanovništva počela da daje rezultate.

Jovanović je naveo i da vakcina ima „sasvim dovoljno“ kao i da je gradjanima na raspolaganju skoro 200 punktova za vakcinaciju širom zemlje.

„Efekti vakcinacije su definitivno veoma bitni jer podaci pokazuju da trenutno 95 odsto hospitalizovanih nisu vakcinisani, da je medju njima sve više mladih. To su pravi podaci koji pokazuju da vakcinacija pomaže“, kazao je Jovanović.

definitivno su bitni efeklti vakcinacije 95 hodpitaliuzovanih nisu vakcinisano, sve više je mladjih, upravo oni nisu vakcinisano, to je pravi podatak da vakcinacija pomaže.

Kurir.rs/Beta

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Општина Чајетина обезбедила бесплатне очне прегледе за своје становнике

ОГЛАСНА ТАБЛА

29. септембра обележава се Светски дан срца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађанска читаоница „Либерграф“ изражава жаљење због усвајања Одлуке о заштити акумулације „Врутци“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Четворица настрадалих младића из Ужица никад неће бити заборављени: Осликава се мурал за Владимира, Уроша, Стефана и Николу и то на деоници на којој су изгубили животе (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локални механизми за развој женског предузетништва

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милија испричао како је пре 38 година устао из мртвих: Спремили му сахрану, купили црнину, чак и гроб обележили! А онда сам оживео

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа „Свињски отац“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа „Дугоња, Трбоња и Видоња“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Усвојен други ребаланс града Ужица и износи 4,52 милијарде динара

ОГЛАСНА ТАБЛА