ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Више од 60 малих произвођача и готово стотину производа конкурисало за бренд “Укуси мога краја”

Стратешки правац компаније Мерцатор-С, кроз снажна партнерства са домаћим произвођачима из свих крајева Србије, потврђен је изузетно успешним конкурсом “Укуси о којима ће се причати”, на који се пријавио, са нових 96 производа, 63 мала произвођача из Србије.

Сви који буду испунили стандарде производње који примарно захтевају да њихови традиционални производи буду од сировине 100% из Србије, постаће део бренда Укуси мога краја и наћи се на полицама 340 продавница ИДЕА, Рода и Мерцатор.

“Јако смо задовољни одзивом домаћих произвођача, који су нам понудили најразноврсније производе који се стварају широм Србије. Чврсто смо решени да се све оно најбоље што је произвођач сачувао у аутентичном, уникатном производу, нађе у нашим продавницама. Заједно ћемо чувати и јачати оно што је највредније, а то су укуси српске традиције”, нагласила је Љиљана Зековић, директорка Сектора за развој трговачке робне марке у компанији Мерцатор-С и додала да су “Укуси мога краја” као најпродаванији бренд компаније фантастично место за развој и сигурну будућност малог српског произвођача. Истовремено, 340 продавница ИДЕА, Рода и Мерцатор, по целој Србији омогућавају да потрошач добије за свој новац најбоље и најквалитетније производе са нашег поднебља.

У 2022. години комплетан асортиман УМК робне марке, према свим пословним показатељима, омиљен је купцима из свих делова Србије. Они су у прошлој години купили чак 23 милиона производа који су настали у домаћим производним погонима.

“Укуси мога краја”, бренд који чини неколико стотина традиционалних српских производа, забележио је раст промета од чак 26,45% у овој години.

Компанија Мерцатор-С остварује 97% промета од робе из Србије, или од фирми које су домаћи дистрибутери. Са полица ИДЕА продавница, Рода маркета и Мерцатор хипермаркета, у 2022. години продато је 76% поврћа узгајаног на српским њивама.

За последњих 12 месеци, купци су пазарили и 11 милиона килограма 100% домаћег меса, са фарми из целе земље. Мерцатор-С је са домаћег тржишта пласирао својим купцима 19,4 милиона литара домаћег млека, 7,17 милиона килограма брашна и више од осам милиона литара уља.

Компанија Мерцатор-С покренуће пројекат Академије за мале произвођаче који је намењен свим малим домаћим произвођачима који су учествовали у конкурсу за УМК бренд, са идејом подршке развоја њиховог пословања.

Мондо

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Пети пут узастопно одбојкашице Србије на олимпијским играма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гориво поскупљује још шест динара, бићемо апсолутни рекордери

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани више подизали кеш и стамбене кредите, мање потрошачке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пола запослених у Србији прима мање од 64.734 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фигура жене у гусларству: Стеванија једнака међу њима (ФОТО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Меморијално музичко-књижевно вече

ОГЛАСНА ТАБЛА

Традиционалном акцијом удружење “Јефимија” и град Ужице придружили се кампањи “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Југословенка у ГКЦ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА