ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Више од 50 милиона динара издвојено за хитну санацију путних праваца, мостова и клизишта

Више од 50 милиона динара издвојено је из буџета града за делимичну или потпуну санацију путних праваца, мостова, обалоутврда и пропуста после обилних падавина које су делове града задесиле током маја и јуна месеца. Процењена штета далеко је већа од овог износа, па се у наредном периоду очекује и подршка државе, како би се оштећена и уништена инфраструктура у попуности обновила.

Према речима Милоша Миливојевића директора ЈП “Ужице развој” урађена је привремена и хитна санација на већини саобраћајница, како би мештани, пре свега села Лужничке долине, могли да функционишу. Упоредо са тим радовима решавају се и настали проблеми у осталим деловима града.

“Имамо и евидентирана  клизишта у Дрежнику, Волујцу, Биосци, али и у самом граду у Улици Алкесе Шантића у МЗ Крчагово, где се клизиште активирало на траси магистралног гасовода. У договору са инжењерима “Србија гаса” уклонили смо оптерећење са самог гасовода и у току данашњег и сутрашњег дана ради се геодетско снимање и геомеханичко испитивање како би се тај проблем у потпуности решио”.

Такође, додаје Миливојевић, ради се и на чишћењу и оспособљавању пропуста и деоница у самом центру града после огромне количине кише која је условила изливање Волујачког потока почетком овог месеца. Тада је вода продрла и у велики број пословних и стамбених објеката где је извршено најпре црпљење воде а потом и дезинфекција.

Очекује се да ће и Влада Републике Србије пружити подршку у санацији штете на инфраструктури, која је процењена на више од 150 милиона динара, а подршку очекују и пољопривредни произвођачи, јер штета на усевима процењена је на око 200 милиона динара.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Трећег дана мале матуре осмаци полажу тест из изборног предмета

Струја неће поскупети ове године, ЕПС креће у реформе

Момо Капор: Како се Српкиње свађају на мору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње пријављивање кандидата за пријемне испите на факултетима

Почео јубиларни 10. XCross на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Температура данас до 39 степени, а биће још врелије

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа