15.3 C
Uzice
септембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

VIŠE OD 30% VAUČERA U 2016. REALIZOVANO NA ZLATIBORU

Akcija ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija dodele vaučera i subvencija izdavaocima za razvoj i podsticaj domaćeg turizma nastavlja se i u 2017. godini. Prošle godine ministarstvo je izdalo oko 14.000 vaučera, od čega je preko 30% realizovano na Zlatiboru. Ove godine građanima Srbije će na raspolaganju biti čak 60.000 vaučera, namenjenih za letovanje i zimovanje u Srbiji.

Po rečima Vladimira Živanovića, direktora Turističke organizacije Zlatibor, ova mera ministarstva turizma pokazala se kao veoma dobra, jer je veliki broj izdavalaca bio stimulisan ne samo za rad, već i za unapređenje svojih usluga i kategorizaciju svojih turističkih domaćinstava.

„U 2016. godini ministarstvo je izdalo oko 14.000 vaučera, od čega je preko 30% iskorišćeno baš ovde na Zlatiboru. To nam je svakako povećalo prihode od boravišne takse. Najveći broj turista koristio je smeštaj u privatnim turističkim apartmanima i kućama, a to znači da se više od 20 objekata regitrovalo kod resurnog ministarstva i iskoristilo mogućnost vaučera. Posebno nas raduje činjenica da se 8 od 10 hotela prijavilo za ovaj program“, kaže Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

U ovoj godini ministarstvo će izdati više od 60.000 vaučera, a turistički radnici na Zlatiboru se nadaju da će sve veći broj srpskih turista izabrati Zlatibor za željenu destinaciju. Inače, podaci govore da je na ovoj planini popunjenost kapaciteta za novogodišnje praznike bila preko 95%, a trenutno na Zlatibiru svakodnevno boravi više od 10.000 turista. Veći broj gostiju očekuje se već od 1. februara.

„Očekujemo veći priliv domaćih turista početkom februara kada počinje zimski školski raspust, a to je i razlog što se „Pršutijada“ u Mačkatu ove godine održava od 10. d0 12 februara„, ističe Živanović.

Iz Turističke organizacije Zlatibor kažu da se već pripremaju za nove marketinške nastupe i prezentacije. Krajem februara je Sajam turizma u Beogradu, gde će biti predstavljena kompletna ponuda Zlatibora, a nakon toga, slede sajmovi u Berlinu i Moskvi. Uporedo sa sajmovima, biće poboljšana prezentacija putem društvenih mreža i internet portala, kao i po gradovima u našoj i zemljma u okruženju.

Izvor: zlatiborpress.rs/Nada Dželebdžić

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Težak život u opustelom selu

Oglasna Tabla

BRAVO! AK „Pora“ osvojila 10 medalja na prvenstvu Srbije!

Oglasna Tabla

Krstina Grujičić srebrna na Finalu kupa Srbije u bacanju kugle

Oglasna Tabla

U petak konačna odluka o prenosu vlasništva nad Aerodromom „Ponikve“ na Republiku

Oglasna Tabla

Povećanje plata i penzija

Oglasna Tabla

Znao sve, a dva dana ćutao o nasilju u školskom dvorištu!

Oglasna Tabla

Cena skače iz sata u sat: Nafta skuplja 20 odsto, planeta se trese, ekonomije klize ka recesiji

Oglasna Tabla

Okrivljeni za ubistvo Save Grobara izneli odbranu: Božović i Čekićević se svađali ko je ubica, optuživali jedan drugog!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 17. septembar

Oglasna Tabla