Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Више од 250 милиона динара уложено у реконструкцију школа и вртића

Током 2022. године у реконструкцију објеката школа и вртића на подручју града Ужица уложено је више од 250 милиона динара средстава града, ресорних министарстава и донатора из Европске уније. Овај велики инвестициони циклус се наставља, па се у овој години очекује завршетак изградње новог вртића на Царини, отварање првог сеоског вртића у Карану, реконструкција “Прве основне школе краља Петра II”, као и још неколико мањих пројеката.

Претходну годину обележила је комплетна енергетска санација ОШ “Алекса Дејовић” издвојеног одељења у Крвавцима вредна 75,7 милиона динара, као и објекта ОШ “Нада Матић” инвестиција у износу од 54,5 милиона динара.

У оквиру истог пројекта финансираног кроз “СЕКО” пројекат извршена је и енергетска санација вртића Полетарац вредна 37,6 милиона динара. Поред замене столарије и израде фасаде у овим објектима радило се и на унапређењу система грејања, дојаве пожара, хидрантској мрежи, а изведен је и део унутрашњих радова.

Средствима из буџета града у потпуности је реконструисана школа у Гостиници Издвојено одељење “ОШ Нада Матић” за шта је опредељено 26 милиона динара, замењена је столарија у ОШ “Миодраг Миловановић Луне” у Карану и реконструисана фасада у ОШ “Душан Јерковић” инвестиција вредна око 30 милиона динара. У основним школама у Равнима и Стапарима финансирана је набавка и монтажа нових котлова за грејање.

Почетком ове године у ОШ “Алекса Дејовић” у Севојну стигла је опрема за новоизграђену фискултурну салу, тако да је она сада у пуној функцији, како за ученике, тако и за клубове заинтересоване за изнајмљивање тог простора.

Настављена су и улагања у објекте Предшколске установе Ужице, са циљем побољшања услова у већ постојећим објектима, а са намером да се капацитети прошире адаптирана су и три нова простора.

У Градској општини Севојно у простору Културног центра, ОШ “Слободан Секулић” и ОШ “Душан Јерковић” урађена је адаптација слободног простора, који ће у будућем периоду бити на располагању Предшколској установи Ужице.

У Севојну, малишани већ бораве у новом простору док ће у преостала два то бити могуће по добијању неопходних дозвола.

И ова година сигурно ће бити у знаку великих улагања у школе и вртиће, па се очекује завршетак изградње новог вртића на Царини. Са новом грађевинском сезоном почеће и радови на комплетној и свеобухватној енергетској санацији и реконструкцији “Прве основне школе краља Петра II”, за коју је у сарадњи са Министарством енергетике и рударства обезбеђено 56 милиона динара. Такође у овој години биће отворен и први сеоски вртић у Карану, инвестиција вредна 430 хиљада долара, заједнички пројекат ЕУПРО + програма и града Ужица.

У плану је како истичу надлежни још неколико мањих пројеката, који ће бити реализовани у складу са потребама школа, а који ће омогућити већи степен енергетске ефикасности и боље услове за рад наставног особља и ученика.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Пријем за племените и храбре Ужичанке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радови на деоници пута Сушица – Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА

У току конкурс за стипендирање надарених студената, пријаве до 16. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Несрећа код Пожеге – две особе погинуле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обука за представнике политичких субјеката, удружења грађана и представнике локалне самоуправе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тежак саобраћајни удес у Узићима код Пожеге, троје повређених

ОГЛАСНА ТАБЛА

Летовања су поскупела, а ево где можете проћи јефтиније

ОГЛАСНА ТАБЛА

Држава даје 300.000 динара за почетак бизниса, а остало је још мало времена: Ко и како може да се пријави за субвенције

ОГЛАСНА ТАБЛА

Славица из Ужица је светска путница, до сада је обишла 43 земље

ОГЛАСНА ТАБЛА