OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Више од 200 пријављених за субвенционисану набавку котлова на гас

И ове године, велико интересовање Ужичани су исказали за субвенционисану набавку котлова на гас за своја индивидуална домаћинства, као једну од мера којима се утиче на смањење аерозагађења. Око 70 одсто је проценат пријављених у односу на очекивања, али се то може оправдати страхом од тренутне ситуације изазване ратом у Украјини, нестабилним тржиштем и ценом гаса.

 

На конкурс Града Ужица и Министарства заштите животне средине за суфинансирање мера смањења аерозагађења ваздуха пореклом из индивидуалних извора стигло је 255 пријава.

Од тог броја највише пријављених је за набавку котлова на гас, 199 власника породичних кућа и 29 њих у стамбеним зградама. За набавку етажних шпорета и пећи на пелет стигле су 23 пријаве, док је за нову меру, субвенционисање набавке топлотних пумпи интересовање исказало њих 4.

Након објављиваља Прелиминарне листе корисника средстава и коначне листе привредних субјеката, сви подносиоци захтева који се налазе на Прелиминарној листи обавезни су да у року од 10 дана изаберу привредног субјекта код кога ће извршити набавку опреме и уређаја. Понуду за набавку уређаја са техничким карактеристикама уређаја Комисији доставља привредни субјекат. На основу листе изабраних привредних субјеката, листе корисника средстава и достављених предрачуна склапају се уговори између привредних субјеката, Града Ужица и грађана, којим се дефинишу међусобна права и обавезе.

Укупно расположива средства подстицаја Града и Министарства заштите животне средине износе 45.000.000 динара. Максимални износ бесповратних средстава који додељује Град и Министарство заштите животне средине за финансирање појединачних пројеката грађана износи 50% од вредности укупне инвестиције са ПДВ-ом. За набавку котлова на гас максимално учешће Града и Републике Србије је до 100.000 динара са ПДВ-ом по пријави, до 100.000 динара са ПДВ-ом по пријави за котлове и пећи на пелет у систему грејања и 70.000 динара са ПДВ-ом за пећи и шпорете на пелет. Максимално учешће Града и Републике Србије је до 200.000 динара са ПДВ-ом по пријави за набавку топлотних пумпи.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Због кријумчарења наркотика у Пријепољу ухапшен пар из Подгорице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мушкарац теже повређен након пада са мотора у Бродареву

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Браниславом Митровићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

РЕКОРД У УЖИЦУ! 3.200 људи на Слободи, само за 50 људи мање него ли у читавом колу Суперлиге!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Посни ручак за 2 особе: Спремите хрскаве и здраве филете! За цео оброк потребно је само 300 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПК „Торник“ на Триглаву

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други круг завршног испита за осмаке 17. 18. и 19. августа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србијо, имаш нову шампионку Европе! Млада Миа се угледа на Новака, кренула је његовим стопама суровом доминацијом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зека лепотан забавио најмлађу публику у Трипкови

ОГЛАСНА ТАБЛА