ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

„Виртуози“ отворили златиборско културно лето

Златиборској публици добро познат фестивалски оркестар „Виртуози“ под диригентском палицом маестра Бојана Суђића, својим концертом отворио је овогодишње Културно лето. Летње вече у суботу, 15. јула, окупило је на Краљевом тргу више хиљада посетилаца који су уживали у наступу врхунских музичара и занимљивом репертоару. 

За више од сат и по времена, колико је трајао концерт ређали су се аплаузи и одушевљење публике маестралним извођењем добро познатих мелодија. Дела познатих композитора Штрауса, Росинија, Бизеа, Вердија која су се ређала једно за другим нису оставили равнодушним златиборску публику. Након светски прослављених класика уследио је латино ритам, али је финале вечерњег програма показало да је публици ипак најдража домаћа музика. „Ово је Србија“, „Поскок и Моравац“, „Врањска свита“ биле су праве мелодије за крај концерта. 

Бојан Суђић и оркестар „Виртуози“ трећи пут су наступили на позорници Краљевог трга. Одушевљење великог броја окупљених и овога пута је показало да ови музичари, светског ранга, не могу да досаде златиборској публици. Најбољи доказ је чињеница да је публика на крају концерта неколико пута тражила бис, па су „Виртуози“ по повратку на бину извели „Ђелем ђелем“, „Каљинка“,  „О соле мио“, „Кан Кан“. Највеће одушевљење код публике изазвале су мелодије „Пукни зоро“ и „Марш на Дрину“ које су учиниле да ово вече буде завршено на спектакуларан начин. 

Као и прошлог пута, наступ фестивалског оркестра „Виртуози“ употпунили су солисти, Софија Петровић сопран и Стеван Каранац тенор. 

Златиборско културно лето наставља се већ у понедељак, 17. јула, када ће на Краљевом тргу бити одржан фестивал хармонике „Изворске капи“.

Све информације о дневним дешавањима на Златибору и околини могуће је пратити на web апликацији ЗЛАТИБОР.ЛИВЕ

ТО Златибор/Огласна табла

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У Србији пре подне киша, после подне разведравање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА