15.3 C
Uzice
септембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

VIOLINISTKINJI SKUP PUT NA KRALJEVSKU AKADEMIJU

FORMA

Zašto je neizvestan nastavak studija talentovane umetnice iz grada na Đetinji. Za usavršavanje Larise Tereščenko u Oslu potrebno oko 15.000 evra.

Pravovremeno otkriven dar, te opredeljenje porodice da sve podredi njenom usavršavanju u zemlji i inostranstvu, uz potpunu posvećenost muzici Larise Tereščenko, učinili su mladu umetnicu jednom od najtalentovanijih violinistkinja na ovim prostorima. Zato je kao student druge godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu nedavno primljena na treću godinu prestižne Kraljevske akademije u Oslu, ali je za nastavak školovanja potrebno obezbediti 12.210 evra – za depozit koji Norveška, u ovakvim slučajevima, traži od studenata iz zemalja van Evropske unije.

– Od devete godine i početka muzičkog obrazovanja se snalazimo za novac. Kompanije u Srbiji su značajnije podržavale umetnost i bilo je lakše, a sada je i to prestalo… Prošlog leta sam sa prijateljima nastupila u Norveškoj i profesor Terje Moe Hansen je bio oduševljen mojim muziciranjem, pa me je pozvao da školovanje nastavim na Kraljevskoj akademiji. Rok za uplatu depozita i odlazak u Oslo je 20. avgust, pa pozivam sve one koji mogu da mi pomognu, jer valja obezbediti još 1.500 evra za smeštaj u domu, osiguranje, vizu… – kaže Larisa koja sa drugovima muzičarima planira da održim nekoliko koncerata da bi sama zaradila deo novca, a ima i nekoliko učenika, stranaca sa kojima radi posredstvom „Skajpa“.

Talentovana Užičanka, inače, studira u klasi prof. Marka Josifoskog, a nekoliko puta je bila u prilici da uči od Namanje Radulovića, te u „Berkli kliniks“ masterklasu…

Izvor:novosti.rs/N.Janković

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Težak život u opustelom selu

Oglasna Tabla

BRAVO! AK „Pora“ osvojila 10 medalja na prvenstvu Srbije!

Oglasna Tabla

Krstina Grujičić srebrna na Finalu kupa Srbije u bacanju kugle

Oglasna Tabla

U petak konačna odluka o prenosu vlasništva nad Aerodromom „Ponikve“ na Republiku

Oglasna Tabla

Povećanje plata i penzija

Oglasna Tabla

Znao sve, a dva dana ćutao o nasilju u školskom dvorištu!

Oglasna Tabla

Cena skače iz sata u sat: Nafta skuplja 20 odsto, planeta se trese, ekonomije klize ka recesiji

Oglasna Tabla

Okrivljeni za ubistvo Save Grobara izneli odbranu: Božović i Čekićević se svađali ko je ubica, optuživali jedan drugog!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 17. septembar

Oglasna Tabla