7.1 C
Uzice
новембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

Vesniću pol-pozicija i drugo mesto u klasi, Davidovski dva puta četvrti

Mikica Vesnić je na drugim i odlučujućim CEZ kvalifikacijama za volanom „kupre“ osvojio pol-poziciju u D4-3.5 klasi za nedeljnu trku vikenda na Hungaroringu, dok će u subotnjoj vožnji krenuti drugi.

Najbrži krug užičkog pilota bio je 1:54.682, a drugi najbrži 1:55.567. U apsolutnom poretku, ta vremena bila su 16. i 17.

Bolji drugi najbrži krug imao je Balint Hatvani u Unikorse „đulijeti“, u vremenu 1:55.298, što mu je donelo pol-poziciju u klasi za prvi sprint.

Dva treća startna mesta osigurao je Mark Jedlocki u „seat leonu“, a dva četvrta rezultata u klasi zabeležio je Viktor Davidovski u „hondi sivik tajp R TCR“ najnovije generacije. Vremena makedonskog trkača bila su 1:57.458 i 1:57.495.

Izmenjen kvalifikacioni sistem nikako nije pogodovao Nikoli Miljkoviću i Mladenu Lalušiću, od kojih svako vozi po jednu trku vikenda. U prilično kratkom vremenu svako od njih trebalo je da izvede po brzi krug, uz zamenu vozača. Željeni rezultat ostvaren je samo polovičnno – Lalušiću je upisano peto vreme (1:57.469), a Miljković nije imao kad da izveze reprezentativni krug, pa će morati da piše molbu da mu se dopusti start sa začelja kolone.

Vesnićev timski kolega Jakub Višomirski polupao se na trećoj krivini i nije imao kvalifikacioni rezultat. Njegova „honda sivik“ prve generacije pretrpela je oštećenja, ali ne tolika da Poljak ne bi mogao da učestvuje već na sutrašnjem sprintu prve CEZ runde u sezoni 2018, takođe sa začelja.

Jedini srpski predstavnik u slabijoj CEZ diviziji, Nemanja Milovanović, dovezao je „sivik“ do 12. mesta apsolutno (deveti među D4-2.0 automobilima), odakle će i startovati u nedelju.

Subotnji CEZ sprint za automobile preko 2 litra počinje u 13:15, a vozači u diviziji do 2 litra startuju u 9:10.

Izvor: serbiaring.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kamere na autoputu neće meriti brzinu

Oglasna Tabla

U planu redizajn male mature, testiranje na dve godine

Oglasna Tabla

Danas oblačno sa sunčanim intervalima, uveče kiša, temperatura do 19 stepeni

Oglasna Tabla

Pobeda Užičana nakon tri i po sata igre

Oglasna Tabla

Ekskluzivna vožnja Titovim vozom do Užica, 29. novembra

Oglasna Tabla

Za Prijepolje, Priboj i Novu Varoš 926 miliona iz državne kase

Oglasna Tabla

Gotovo 60 kg marihuane zaplenjeno u Užicu

Oglasna Tabla

Počinje rekonstrukcija trga u Bajinoj Bašti

Oglasna Tabla

Zlakusa – drugo najbolje selo u Srbiji

Oglasna Tabla