16.9 C
Uzice
јул 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

Vesniću pol-pozicija i drugo mesto u klasi, Davidovski dva puta četvrti

Mikica Vesnić je na drugim i odlučujućim CEZ kvalifikacijama za volanom „kupre“ osvojio pol-poziciju u D4-3.5 klasi za nedeljnu trku vikenda na Hungaroringu, dok će u subotnjoj vožnji krenuti drugi.

Najbrži krug užičkog pilota bio je 1:54.682, a drugi najbrži 1:55.567. U apsolutnom poretku, ta vremena bila su 16. i 17.

Bolji drugi najbrži krug imao je Balint Hatvani u Unikorse „đulijeti“, u vremenu 1:55.298, što mu je donelo pol-poziciju u klasi za prvi sprint.

Dva treća startna mesta osigurao je Mark Jedlocki u „seat leonu“, a dva četvrta rezultata u klasi zabeležio je Viktor Davidovski u „hondi sivik tajp R TCR“ najnovije generacije. Vremena makedonskog trkača bila su 1:57.458 i 1:57.495.

Izmenjen kvalifikacioni sistem nikako nije pogodovao Nikoli Miljkoviću i Mladenu Lalušiću, od kojih svako vozi po jednu trku vikenda. U prilično kratkom vremenu svako od njih trebalo je da izvede po brzi krug, uz zamenu vozača. Željeni rezultat ostvaren je samo polovičnno – Lalušiću je upisano peto vreme (1:57.469), a Miljković nije imao kad da izveze reprezentativni krug, pa će morati da piše molbu da mu se dopusti start sa začelja kolone.

Vesnićev timski kolega Jakub Višomirski polupao se na trećoj krivini i nije imao kvalifikacioni rezultat. Njegova „honda sivik“ prve generacije pretrpela je oštećenja, ali ne tolika da Poljak ne bi mogao da učestvuje već na sutrašnjem sprintu prve CEZ runde u sezoni 2018, takođe sa začelja.

Jedini srpski predstavnik u slabijoj CEZ diviziji, Nemanja Milovanović, dovezao je „sivik“ do 12. mesta apsolutno (deveti među D4-2.0 automobilima), odakle će i startovati u nedelju.

Subotnji CEZ sprint za automobile preko 2 litra počinje u 13:15, a vozači u diviziji do 2 litra startuju u 9:10.

Izvor: serbiaring.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U vreme regate broj gostiju se množi sa pet: Među posetiocima Kinezi i Arapi

Oglasna Tabla

Radovi na rekonstrukciji putnog pravca za Sinjevac

Oglasna Tabla

Jedite borovnice i usporite starenje

Oglasna Tabla