ОГЛАСНА ТАБЛА
СПОРТ ПЛУС - УЖИЦЕ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Веснић спреман за сезону 2024. Шампионата Европе на брдским стазама

Након освајања трећег места у дебитантској сезони у оквиру Шампионата Европе на брдским стазама (ФИА ЕХЦЦ), српски аутомобилиста Милован Веснић у нову такмичарску годину улази са још већим плановима и амбицијама.

Прошла сезона била је пуна успона и падова, проузрокованих, пре свега, техничким проблемима, али је тиму донела велико искуство тако да једини српски представник у елитном такмичењу по покровитељством ФИА у 2024. с правом претендује на највиши пласман.

Веснић ће у 2024. наступити за воланом аутомобила “ауди РС3 ЛМС ТЦР”, који је додатно модификован у радионици Аутомобилског спортског клуба Веснић уз помоћ тунинг куће Фреакс Моторспорт из Београда.

Домаћа памет и знање уједињени су како би се аутомобил максимално припремио и био конкурентан европским тимовима на брдским стазама.

“Уложили смо много труда и рада око припреме аутомобила за ову годину и искрено једва чекам да се поново нађем за воланом. Не желим да будем превише скроман, јер верујем да смо и тим и ја ове године спремни за веће домете и прву победу. Аутомобил смо тестирали на писти НАВАК, веома сам задовољан и са много оптимизма крећемо за Аустрију на прву трку. Ни конкуренција није сигурно спавала, а број од преко 30 такмичара у мојој групи обећава врхунску борбу”, поручује Веснић.

ФИА ЕХЦЦ је најстарији шампионат под откриљем Светске аутомобилистичке федерације и састоји се од десет такмичења на територији целе Европе, од Португала до Пољске. Трке у формату две квалификационе и две такмичарске вожње у просеку прати више десетина хиљада гледалаца на самој стази где могу уживати у надметању више од двеста најбољих аутомобилиста Старог континента.

Сезона почиње у последњој недељи априла, а завршава се средином септембра.

Календар такмичења:
26-28.04. Аустрија
10-12.05. Шпанија
17-19.05. Португал
31-02.06. Чешка
14-16.06. Немачка
12-14.07. Италија
26-28.07. Пољска
16-18.08. Швајцарска
30-01.09. Словенија
13-15.09. Хрватска

serbiaring

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Последње скупштинско заседање у актуелном сазиву

Радови на реализацији пројеката града и ресорних министарстава

Исплата мајских пензија почеће 4. јуна.

Детаљи бруталног убиства у Сјеници: Ножем је убадала по глави и телу!

Гондола данас неће радити

Отказан концерт крагујевачког састава Ларска

У ужичком породилишту рођено пет дечака

И сунце и киша, температура до 26 степени

ГГ Слога: Свакодевно нас „бомбардују“ порукама колико је уложено у здравство Ужица