ОГЛАСНА ТАБЛА
СПОРТ ПЛУС - УЖИЦЕ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Веснић на подијуму и у Чешкој, викенд обележили киша и проблеми на аутомобилу

Српски аутомобилиста Милован Веснић и по четврти пут ове године попео се на победничко постоље у ФИА Шампионато Европе на брским стазама.

Он је минулог викенда возио први пут на чешкој стази Ецце Хомо у Штернберку, а викенд је завршио на трећем месту.

Српски ас се добро помучио за овако вредан резултат, после ког је и даље други у генералном пласману ФИА ЕХЦЦ.

– Први пут сам наступио на овој стази која је дуга читавих 7,8 километара, изузетно захтевна и брза. Међутим, упознавање са стазом пореметила је киша која падала и у суботу и у недељу. Мештани кажу да последњих 20 година нису видели овако лоше усолове за вожњу на стази Штенберк. Полако постаје иритирајуће да нам од почетка сезоне време никако не иде наруку, фаворизујући главног конкурента из Италије који једини наступа са аутомобилом који има погон на сва четири точка. На све то, у првој такмичарској вожњи аутомобил неколико пута није примио гас, што ме је успорило и прву трку сам завршио као шестопласирани. Покушали смо у краткој паузи да отклонимо квар, али нисмо успели. У другу трку сам ушао агресивно колико сам могао. Прве две позиције биле су већ изгубљене, али сам успео да будем бржи од осталих конкурената и за само пола секунде освојио трећу позицију. Није то резултат коме смо се надали, али морам бити задовољан. – поручио је Веснић који у ФИА ЕХЦЦ наступа у „аудију РС3 ЛМС“ са сопственом екипом.

Брзи Ужичанин је поново, као и на три претходна тркачка викенда, поделио подијум са Миљолом, који вози „мицубиши лансер ЕВО 9“ и Довљаком у „хјундаију и30 Н“.

Тиму Веснић рејсинг предстоји потрага за кваром на „аудију“ и његова поправка у веома кратком временском року, јер Веснића за две недеље очекује наставак сезоне у Немачкој, на стази Гласбаренен, на којој такође до сада није возио.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Предстојеће МОСИ у знаку нових дисциплина, бројних концерата и великог броја учесника (ВИДЕО)

Временска прогноза за 23. јун 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива