ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Vesna Vojvodić: Za 30 minuta ne može se uraditi ništa, nastavnici se ustručavaju da to kažu

U uslovima organizacije nastave u vreme pandemije koronavirusa niko nema informacije šta se stvarno dešava zato što direktori škola resornom ministarstvu šalju izveštaje onakve kako ono želi, što nije dobro, upozorio je psiholog Aleksandar Baucal na tribini “Obrazovanje u doba korone – ko piše programe?”, u organizaciji nevladine organizacije Društvo za održivu budućnost – Koraci i Filozofskog fakulteta.

On je ocenio da je još od proletos, kada je počela epidemija, bila sjajna prilika da se život i obrazovanje povežu, da se ne radi striktno po nastavnim planovima, nego da se nastavnicima da veća autonomija, na primer da oni koji predaju biologiju dosta vremena posvete priči o koroni i drugim virusima.

Baucal je naglasio kako je iskustvo iz prošlog polugodišta pokazalo da je nastava na daljinu loša, jer nastavnik ne vidi učenike, pa se nastavom bave i roditelji, a deca se ne druže, nemaju socijalni kontakt, poput igre na odmoru, i zato nije ni čudno što se veoma mali broj roditelja opredelio za taj model nastave, a ubedljiva većima za odlazak u školu.

Predstavnica sindikata “Nezavisnost” Vesna Vojvodić ukazala je da se za 30 minuta, koliko sada traje čas, ne može napraviti ništa, jer je nemoguće obični inicijalni test realizovati za 27 minuta, pošto se najmanje tri minuta gubi na podelu testova. Probajte da organizujete smislen test za 23 minuta, rekla je Vojvodić i ocenila kako se nastavnici ustručavaju da kažu da je to besmisleno.

Ona je ukazala da su preporuke Ministarstva prosvete obavezujuće, ali da je od 1.700 škola u Srbiji samo pedesetak dobilo domen edu.rs, koji omogućuje pakete za korišćenje Gugl učionica i drugih modela učenja.

“Neki direktori to ne znaju, niti im iz Ministarstva dolazi podrška”, rekla je Vojvodić.

Više na: nova.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Како заштитити род од климатских промена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да живот буде сладак као мед (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најважније што треба да знате о ММР вакцини која једина штити од малих богиња, најзаразније болести за коју човечанство зна

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ништа не чисти јетру као овај напитак, одличан је и за кости и крвне судове

ОГЛАСНА ТАБЛА

Развојни планови Златибора у жижи интересовања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лепа Брена проџект

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почела примена нове заштитне мере којом се због тежег прекршаја одузима возило

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза: Облачно и натпросечно топло, местимично краткотрајна киша

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саобраћај је умереног интензитета и услови за возњу су углавном повољни

ОГЛАСНА ТАБЛА