OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Vesna Vojvodić: Za 30 minuta ne može se uraditi ništa, nastavnici se ustručavaju da to kažu

U uslovima organizacije nastave u vreme pandemije koronavirusa niko nema informacije šta se stvarno dešava zato što direktori škola resornom ministarstvu šalju izveštaje onakve kako ono želi, što nije dobro, upozorio je psiholog Aleksandar Baucal na tribini “Obrazovanje u doba korone – ko piše programe?”, u organizaciji nevladine organizacije Društvo za održivu budućnost – Koraci i Filozofskog fakulteta.

On je ocenio da je još od proletos, kada je počela epidemija, bila sjajna prilika da se život i obrazovanje povežu, da se ne radi striktno po nastavnim planovima, nego da se nastavnicima da veća autonomija, na primer da oni koji predaju biologiju dosta vremena posvete priči o koroni i drugim virusima.

Baucal je naglasio kako je iskustvo iz prošlog polugodišta pokazalo da je nastava na daljinu loša, jer nastavnik ne vidi učenike, pa se nastavom bave i roditelji, a deca se ne druže, nemaju socijalni kontakt, poput igre na odmoru, i zato nije ni čudno što se veoma mali broj roditelja opredelio za taj model nastave, a ubedljiva većima za odlazak u školu.

Predstavnica sindikata “Nezavisnost” Vesna Vojvodić ukazala je da se za 30 minuta, koliko sada traje čas, ne može napraviti ništa, jer je nemoguće obični inicijalni test realizovati za 27 minuta, pošto se najmanje tri minuta gubi na podelu testova. Probajte da organizujete smislen test za 23 minuta, rekla je Vojvodić i ocenila kako se nastavnici ustručavaju da kažu da je to besmisleno.

Ona je ukazala da su preporuke Ministarstva prosvete obavezujuće, ali da je od 1.700 škola u Srbiji samo pedesetak dobilo domen edu.rs, koji omogućuje pakete za korišćenje Gugl učionica i drugih modela učenja.

“Neki direktori to ne znaju, niti im iz Ministarstva dolazi podrška”, rekla je Vojvodić.

Više na: nova.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zimsko radno vreme Stopića pećine

Oglasna Tabla

Zvanično 757 novozaraženih koronavirusom, tri osobe preminule

Oglasna Tabla

Počinje zimsko računanje vremena, kazaljku na satu pomeramo jedan sat unazad

Oglasna Tabla

Srpska žena je heroj! Ako hoćeš da ostaneš normalan, ugledaj se na nju!

Oglasna Tabla

Vesnić: Startujem ispred konkurenata sa kojima se borim za drugo mesto, potrudiću se da tako i ostane

Oglasna Tabla

Punjeni krompiri zapečeni u rerni: Magičan obrok koji nestaje sa tanjira za tili čas

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za subotu – 24. oktobar

Oglasna Tabla

Penali se zaračunavaju i kada se radi do 65. godine

Oglasna Tabla

Otvoren peti centar za prikupljanje kovid plazme u Užicu

Oglasna Tabla