Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Veselinko Mrvaljević dobio svoj krov nad glavom (VIDEO)

Veselinko Mrvaljević, koji je tokom rata 90tih godina prognan iz Hrvatske, napokon ima svoj dom. Montažna kuća, koja se nalazi u Braneškom Polju, urađena je zahvaljujući saradnji i dobroj koordinaciji Komesarijata za izbeglice Vlade Republike Srbije, Jedinicom za upravljanje projektima i Opštinom Čajetina.

Veselinko Mrvaljević, ispred svog novog doma srdačno je dočekao predstavnike Komesarijata za izbeglice Vlade Republike Srbije, Jedince za upravljanje projektima i OpštineČajetina, koji su zaslužni da ovo prognano lice konačno ima svoj krov nad glavom.

„Meni je pravo zadovoljstvo da uđem u ovu kuću danas. Čitavog života su me proganjali, ali sada sam doživeo da imam svoju kuću u kojoj mogu slobodno da živim“, kaže Mrvaljević.


Željko Pejatović ispred Jedinice za upravljanje projektima kaže da ovo nije prvi korisnikik koji je zbrinut zahvaljujući JUP-u i Komesarijatu.

„Zbrinuli smo preko 300 porodica po čitavoj Srbiji. Program i dalje traje, tako da će biti još ovakvih projekata. Mi smo davali građevinski materijal, kupovali seoska domaćinstva. Tu je bila i velika saradnja sa opštinama, jer opština je ta koja nam daje i građevinsku dozvolu i izlazi nam u susret. Ipak su to neuki ljudi, a treba svu tu papirologiju ispoštovati“, ističe Pejatović.


Predsednik Komisije Siniša Bulatović, ispred OU Čajetina kaže da je Opština sprovela svu kompletnu proceduru u saradnji sa predstavnicima JUP-a oko pribavljanja odgvarajućih odobrenja za izgradnju.

„To podrazumeva promenu namene zemljišta, izdavanje građevinskih dozvola i sve ostalo što je u skladu sa zakomom. Tu su takođe i priključci za struju i ostalu komunalnu infrastrukturu, za šta će, kao i za sve ostalo što bude bilo potrebno, troškve snositi Opština Čajetina, sve kako bi Veselinko dobio pristojne uslove za život“, zaključuje Bulatović.

On dodaje da Opština Čajetina nastavlja saradnju sa Komesarijatom za izbeglice Vlade Republike Srbije i Jedinicom za upravljanje projektima (JUP-om), te je pristupila izgradnji objekta sa 12 stambenih jedinica u Čajetini, u naselju Ćeten, radi zbrinjavanja 12 izbegličkih porodica. Nakon završetka objekta, koji se očekuje početkom jula naredne godine, opština Čajetina biće među prvim u Srbiji koja će rešiti pitanje izbeglih lica koja žive na njenoj teritoriji.

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kulturno nasleđe – osnova za unapređenje međunarodne saradnje (VIDEO)

Oglasna Tabla

Od 17. februara do 23. februara pojačana kontrola u saobraćaju

Oglasna Tabla

Užički strelci najbolji drugog dana juniorskog Prvenstva Srbije u Nišu

Oglasna Tabla

Više sredstava za infrastrukturne projekte

Oglasna Tabla

Zlatibor na međunarodnom sajmu turizma u Sofiji

Oglasna Tabla

Mališani iz Požege pronašli novčanik pun para i prijavili, ali nisu znali da su pare lažne

Oglasna Tabla

Sporazum ministartsva i ASS: Atletika ponovo u školama

Oglasna Tabla

Ako ovo zasadite, sigurno ćete profitirati

Oglasna Tabla

Ručak za desetku: Krompir sa kobasicama iz rerne (VIDEO)

Oglasna Tabla