12.7 C
Uzice
април 10, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Veselinko Mrvaljević dobio svoj krov nad glavom (VIDEO)

Veselinko Mrvaljević, koji je tokom rata 90tih godina prognan iz Hrvatske, napokon ima svoj dom. Montažna kuća, koja se nalazi u Braneškom Polju, urađena je zahvaljujući saradnji i dobroj koordinaciji Komesarijata za izbeglice Vlade Republike Srbije, Jedinicom za upravljanje projektima i Opštinom Čajetina.

Veselinko Mrvaljević, ispred svog novog doma srdačno je dočekao predstavnike Komesarijata za izbeglice Vlade Republike Srbije, Jedince za upravljanje projektima i OpštineČajetina, koji su zaslužni da ovo prognano lice konačno ima svoj krov nad glavom.

„Meni je pravo zadovoljstvo da uđem u ovu kuću danas. Čitavog života su me proganjali, ali sada sam doživeo da imam svoju kuću u kojoj mogu slobodno da živim“, kaže Mrvaljević.


Željko Pejatović ispred Jedinice za upravljanje projektima kaže da ovo nije prvi korisnikik koji je zbrinut zahvaljujući JUP-u i Komesarijatu.

„Zbrinuli smo preko 300 porodica po čitavoj Srbiji. Program i dalje traje, tako da će biti još ovakvih projekata. Mi smo davali građevinski materijal, kupovali seoska domaćinstva. Tu je bila i velika saradnja sa opštinama, jer opština je ta koja nam daje i građevinsku dozvolu i izlazi nam u susret. Ipak su to neuki ljudi, a treba svu tu papirologiju ispoštovati“, ističe Pejatović.


Predsednik Komisije Siniša Bulatović, ispred OU Čajetina kaže da je Opština sprovela svu kompletnu proceduru u saradnji sa predstavnicima JUP-a oko pribavljanja odgvarajućih odobrenja za izgradnju.

„To podrazumeva promenu namene zemljišta, izdavanje građevinskih dozvola i sve ostalo što je u skladu sa zakomom. Tu su takođe i priključci za struju i ostalu komunalnu infrastrukturu, za šta će, kao i za sve ostalo što bude bilo potrebno, troškve snositi Opština Čajetina, sve kako bi Veselinko dobio pristojne uslove za život“, zaključuje Bulatović.

On dodaje da Opština Čajetina nastavlja saradnju sa Komesarijatom za izbeglice Vlade Republike Srbije i Jedinicom za upravljanje projektima (JUP-om), te je pristupila izgradnji objekta sa 12 stambenih jedinica u Čajetini, u naselju Ćeten, radi zbrinjavanja 12 izbegličkih porodica. Nakon završetka objekta, koji se očekuje početkom jula naredne godine, opština Čajetina biće među prvim u Srbiji koja će rešiti pitanje izbeglih lica koja žive na njenoj teritoriji.

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Gošća emisije “ Priča se “ gospođa Dušanka Duška Mihailović (VIDEO)

Oglasna Tabla

Rast penzija zavisiće od inflacije, moguće povećanje do 2.000 dinara

Oglasna Tabla

Javna prezentacija budućeg kružnog toka kod muzeja

Oglasna Tabla