18.8 C
Uzice
новембар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

VELIKO POVERENJE RUSKIH INVESTITORA U SRPSKE GRAĐEVINARE

Zahvaljujući dobrim i srdačnim političkim odnosima Srbije i Ruske Federacije srpska privreda i srpska građevinska industrija imaju mnogo prostora na ruskom tržištu, izjavio ministar Aleksandar Vulin prilikom obilaska dva gradilišta u Moskvi na kojima radove izvodi srpska firma AD „Putevi“ Užice.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je rekao da je „rusko tržište velika šansa za našu privredu, pa i za građevinsku industriju.

„Putevi Užice su jedna od firmi za koju slobodno možemo da kažemo da su ponos naše građevinske operative. Graditi ovako velike objekte, imati ovako veliko poverenje ruskih investitora govori dobro o njima ali govori dobro i o zemlji iz koje dolaze“, rekao je ministar.

On je istakao da su naši radnici najbolji ambasadori Srbije, a da će zahvaljujući sporazumima koji u narednih nekoliko meseci biti sklopljeni sa Ruskom Federacijom – sporazum o socijalnom osiguranju i sporazum o privremenom zapošljavanju, naši radnici i naša privreda biti još konkurentniji i imati još više prilike da grade na ruskom tržištu.

„Zahvaljući dobrim odnosima i političkoj stabilnosti koju imamo u našoj zemlji i zahvaljujući politici koju vodimo i prema Ruskoj federaciji i našim drugim spoljnim partnerima možemo da kažemo da je za Srpsku privredu politika otvarala puteve kao i što je srpska privreda činila srpsku politiku ponosnom“, istakao je Vulin koji je obišao gradilišta najvećeg srpskog izvođača u Rusiji.

„Putevi“ Užice su na ruskom tržištu među prvih pet građevinskih firmi. Samo u reonu Moskve trenutno izvode radove na dva velika gradilišta – „Srce prestonice“ u centru grada, stambeni objekat površine 800.000 kvadratnih metara gde „Putevi“ iz Užica grade 250.000 kvadrata i najmoderniji Institut nauke i tehnologije „Skolkovo“ površine 134.000 kvadratnih metara.

Institut Skolkovo delo je čuvenog arhitektonskog studija „Hercog i Demeron“, a i pored oštre konkurencije za izvođača radova izabrana je srpska firma „Putevi“ Užice koja na ovom projektu sa uspehom predstavalja srpsko građevinarstvo.

Oba objekta predstavljaju primenu najvećih tehničko-tehnoloških rešenja u građevinarstvu.

Inače, „Putevi“ iz Užica na oba gradilišta upošljavaju više od 2.000 radnika, od toga oko 200 radnika iz Srbije.

(izvor:http://studiob.rs/foto:Tanjug)

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Inmold, INT i Omorika hoće Budimku

Oglasna Tabla

Rok za poslednju ratu poreza na imovinu ističe u četvrtak

Oglasna Tabla

Kada će malina iz Arilja postati kao vino iz Francuske

Oglasna Tabla

MR Zorica Milosavljević zastupljena u „Leksikonu stvaralaca u preduniverzitetskom obrazovanju“

Oglasna Tabla

Izgradnja i popravka seoskih puteva u završnoj fazi

Oglasna Tabla

Poznat spisak polovnih automobila koje nećemo moći više da uvozimo: Srbi ostaju bez omiljenih vozila

Oglasna Tabla

Šansa za đake da se prijave do kraja novembra petnica otvara vrata za 2.000 najdarovitijih srednjoškolaca

Oglasna Tabla

(VIDEO) Evo kako su uhapšeni radnici Prvog partizana i državljanin Severne Makedonije

Oglasna Tabla

I danas toplo i vetrovito, moguć olujni vetar

Oglasna Tabla