20.7 C
Uzice
септембар 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

VELIKO POVERENJE RUSKIH INVESTITORA U SRPSKE GRAĐEVINARE

Zahvaljujući dobrim i srdačnim političkim odnosima Srbije i Ruske Federacije srpska privreda i srpska građevinska industrija imaju mnogo prostora na ruskom tržištu, izjavio ministar Aleksandar Vulin prilikom obilaska dva gradilišta u Moskvi na kojima radove izvodi srpska firma AD „Putevi“ Užice.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je rekao da je „rusko tržište velika šansa za našu privredu, pa i za građevinsku industriju.

„Putevi Užice su jedna od firmi za koju slobodno možemo da kažemo da su ponos naše građevinske operative. Graditi ovako velike objekte, imati ovako veliko poverenje ruskih investitora govori dobro o njima ali govori dobro i o zemlji iz koje dolaze“, rekao je ministar.

On je istakao da su naši radnici najbolji ambasadori Srbije, a da će zahvaljujući sporazumima koji u narednih nekoliko meseci biti sklopljeni sa Ruskom Federacijom – sporazum o socijalnom osiguranju i sporazum o privremenom zapošljavanju, naši radnici i naša privreda biti još konkurentniji i imati još više prilike da grade na ruskom tržištu.

„Zahvaljući dobrim odnosima i političkoj stabilnosti koju imamo u našoj zemlji i zahvaljujući politici koju vodimo i prema Ruskoj federaciji i našim drugim spoljnim partnerima možemo da kažemo da je za Srpsku privredu politika otvarala puteve kao i što je srpska privreda činila srpsku politiku ponosnom“, istakao je Vulin koji je obišao gradilišta najvećeg srpskog izvođača u Rusiji.

„Putevi“ Užice su na ruskom tržištu među prvih pet građevinskih firmi. Samo u reonu Moskve trenutno izvode radove na dva velika gradilišta – „Srce prestonice“ u centru grada, stambeni objekat površine 800.000 kvadratnih metara gde „Putevi“ iz Užica grade 250.000 kvadrata i najmoderniji Institut nauke i tehnologije „Skolkovo“ površine 134.000 kvadratnih metara.

Institut Skolkovo delo je čuvenog arhitektonskog studija „Hercog i Demeron“, a i pored oštre konkurencije za izvođača radova izabrana je srpska firma „Putevi“ Užice koja na ovom projektu sa uspehom predstavalja srpsko građevinarstvo.

Oba objekta predstavljaju primenu najvećih tehničko-tehnoloških rešenja u građevinarstvu.

Inače, „Putevi“ iz Užica na oba gradilišta upošljavaju više od 2.000 radnika, od toga oko 200 radnika iz Srbije.

(izvor:http://studiob.rs/foto:Tanjug)

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užice je za aerodrom godišnje izdvajalo 300.000 evra

Oglasna Tabla

Kolaps kod Užica: Izbegavajte magistralu Užice – Požega preko Sevojna!

Oglasna Tabla

Firma iz Požege muljana sa rečnim šljunkom iz Moravice: Država ih angažovala da srede korito, a oni šljunak preprodali za skoro 6 miliona dinara

Oglasna Tabla

Ispovest muškarca iz Užica kojeg žena neprestano vara: „Saznao sam da me je varala i pre braka“

Oglasna Tabla

U Užicu osnovana Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija

Oglasna Tabla

Da li ste spremni da se pozdravite sa letom? Danas počinje jesen

Oglasna Tabla

Vruća jabukovača: Preukusno piće koje pomaže u mršavljenju!

Oglasna Tabla

Prognoza vremena za narednih sedam dana

Oglasna Tabla

Radionica pustovanja vune za slepe i slabovide u Užicu uz podršku Ambasade Francuske

Oglasna Tabla