ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Veliko interesovanje za 12.000 radnih mesta u školama i vrtićima

Od početka godine više od 3.500 obrazovnih ustanova podnelo je zahtev da se objavi konkurs za prijem u radni odnos za više od 12.000 radnih mesta u školama i predškolskim ustanovama. Zbog toga Filijalama Nacionalne službe za zapošljavanje pristiže veliki broj zahteva za psihološku procenu kandidata za zapošljavanje u tim ustanovama.

Vlada Srbije je u februaru donela Uredbu po kojoj kandidati mogu biti zaposleni na neodređeno vreme. U skladu sa trenutnom epidemijskom situacijom, kandidati se testiraju u manjim grupama, najviše njih devetoro, kako bi se izbegao mogući rizik od zaraze, piše RTS.

“Od planiranog broja za 10.000 lica koja treba da prođu kroz proveru NSZ, mi smo do sada izvršili procenu za preko 13.000 kandidata u najvećem broju iz školskih i predškolskih ustanova. To je direktno povezano sa mogućnošću da se ta lica zapošljavaju na neodređeno vreme”, objašnjava Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Komisija Vlade Srbije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje odobrili su, u četiri faze, zapošljavanje 10.500 ljudi.

Konkursi su odobreni za radna mesta koja su ostala upražnjena pre 2018. za nenastavno i nastavno osoblje.

“Obrazovne ustanove su stavile na raspolaganje svoje prostorije tako da se testiranja, uz uvažavanje svih epidemioloških preporuka vrši u filijalama Službe za zapošljavanje tako i u obrazovanim ustanovama”, rekla je Ivana Božić, psiholog Nacionalne službe za zapošljavanje.

Konkurs za prijem novih nastavnika, ali i nenastavnog osoblja, raspisale su osnovne i srednje škole.

Vrtići su u nadležnosti lokalnih samouprava, pa je na njima kada će i predškolskim ustanovama da dozvole zapošljavanje novog kadra, zašta odavno pokazuju interesovanje.

Izvor: RTS

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 18.05.2024.

Викенд дијета за брзо прочишћење организма: Ево шта треба да једете да бисте се стесали

Може ли стид да нас учини бољом особом

Временска прогноза за недељу, 19. мај 2024.

Најављен збор у недељу у Луновом Селу

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце