31.4 C
Uzice
август 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Veliki sneg napada u četvrtak

Očekuju se nove snežne padavine – ukupna visina snežnog pokrivača u subotu će u većini mesta iznositi od 20 do 40 centimetara. Za sutra ujutru prognozirana je ledena kiša.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za period od četvrtka do subote.

Za sutra ujutru najavljena je ledena kiša na jugoistoku, istoku zemlje i u Banatu, a ponegde će se kiša lediti na tlu.

Upozorenje i zbog snega. U četvrtak se u većini mesta očekuje 10 novih centimetara snega, a u petak posle podne i u noći ka suboti dodatnih 10 do 20 centimetara, a lokalno i više.

Ukupna visina snežnog pokrivača u subotu će u većini mesta biti od 20 do 40 centimetara, a u brdsko-planinskim predelima preko 50 centimetara, samo na severu Vojvodine od pet do 10 centimetara.

U četvrtak se očekuje novih 10 centimetara snega i u Beogradu, a u petak posle podne i u noći ka suboti dodatnih 10 do 20 centimetara, tako da će ukupna visina snežnog pokrivača u subotu u nižim delovima grada biti oko 20 centimetara, a u višim i na periferiji preko 30 centimetara.

U Banatu, Bačkoj, Jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji sutra će na snazi biti žuti meteo-alarm što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

U ostatku zemlje na snazi će biti narandžasti meteo-alarm, što znači da je vreme opasno i da su vremenske pojave takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Izvor: rts.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vozio sa 4,14 promila alkohola

Oglasna Tabla

Dženan Lončarević na Kraljevom trgu

Oglasna Tabla

Pita od spanaća i krompira: Lagano jelo koje može biti posno

Oglasna Tabla