Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Veliki podvig našeg sugrađanina Aleksandra u Francuskoj

Užice / Pariz – Aleksandar Vasiljević,u svojoj generaciji poznatiji kao Lima rođen je u Sevojnu 1980 godine.Imao je veoma teško detinjstvo i zbog porodičnih problema odrastao je u domu za nezbrinutu decu u Užicu.U domu je uspeo da stekne dosta doživotnih prijatelja,što korisnika doma što vaspitača i drugog osoblja.Veoma teško mu je palo što je dom pre nekoliko meseci promenio svoju delatnost,da ne kažemo da je ugašen.Mesto za koje ga vežu uspomene na svoje detinjstvo.
U borbi za egzinstenciju 2013 godine odlazi u Francusku u Pariz gde i danas živi i radi.

Veliki je vernik i pravoslavac član je bratstva srpske crkve u Parizu kao i u Srbiji.Pomaže ovim organizacijama koliko može i koliko mu slobodno vreme dozvoljava,ali se trudi da u svakom momentu bude od pomoći.
Ove godine je uspeo da realizuje svoju ideju da se po prvi put u Francuskoj pliva za časni krst za Bogojavljenje.Organizacioja i realizacija same zamisli nije bila laka,potrebno je bilo naći adekvatno mesto za to,zatim obezbediti potrebne dozvole francuskih vlasti,a zatim i prateći materijal neophodan za ovaj događaj.
Uz pomoć srpske Pravoslavne Crkve Bondi , sveštenika Željka, Bojana Pavlovića Saše Pešića, Nenada Antića i Darka uspeo je da organizuje prvi put u istoriji u Francuskoj plivanje za časni krst na jezeru Etang du Jonquoy.


Sve je krenulo od kada smo otišli da secem badnjake za crkvu, tu sam snimio jezera i došao sam u crkvu i ovim rečima rekao ocu Željku,, ili me podrzite ili ću sam otići i spustiti krst i isplivati sa još momaka” i tada je se uključila crkva na Bondiju i Simplonu obe pravoslavne.

Posle uspešne ralizacije ovog velikog projekta i događa jedina želja mu je da ova manifestacija postane tradicionalna,a samim tim i broj učesnika će se povećavati.Ovim svojim podvigom svim Srbima u Francuskoj omogućio je da se na ovaj veliki praznik Bogojavljenje sete svoje tradicije,svoje vere,svog rodnog mesta.
Dovoljno je da ste ispunjeni ljubavlju. Ništa vam više nije potrebno.Vrlina ne cvijeta,ali plodove rađa.

Izvor:http:magazinsevojnocity.com/foto privatna arhiva

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pre 30 godina, đačke torbe su bile lakše, ali je znanje bilo veće

Oglasna Tabla

Odmalena sam stoku voleo, hit-video iz Požege: Dragan je lep, mlad i domaćin, ali neoženjen! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Plaćaćemo kauciju za jogurt i mleko: Vlada Srbije objavila nacrt izmena i dopuna Zakona o ambalaži i ambalažnom otpadu

Oglasna Tabla

Maminin stopama: Bronza za Kalinu Bogojević

Oglasna Tabla

Voćni sufle od griza i pudinga koji se topi u ustima: Toliko ukusan da će vam svi tražiti još

Oglasna Tabla

Srbija planira zabranu plastičnih tanjira, kašika, viljuški, slamčica

Oglasna Tabla

Veliki uspeh užičke košarke, Sloboda ide u ABA 2 ligu

Oglasna Tabla

Promocija projekta Neolife na 42. Međunarodnom samu turizma u Beogradu

Oglasna Tabla

Danas su Zadušnice

Oglasna Tabla