ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Veliki korak za srpsko ugostiteljstvo: Srbija od danas deo Mišlenove porodice, a iza svake zvezdice stoji prava tajna operacija!

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović saopštila je da Srbija od danas postaje deo porodice prestižnog Mišlenovog gastronomskog vodiča, kao i da će u decembru biti objavljeno koji su restorani u Srbiji dobili to najprestižnije kulinarsko priznanje.

Time je potvrđena informacija da to najprestižnije kulinarsko priznanje stiže u Srbiju.

„Srbija je od danas postala deo Mišlenove porodice“, rekla je Labović na konferenciji za novinare, kojoj je prisustvovao i potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Labović je najavila da će se početkom decembra saznati izbor Mišlena kada je reč o restoranima u Beogradu, ali i navela da to ne znači da se Mišlenove zvezdice neće proširiti i na druga mesta u Srbiji.

Istakla je da je to globalno najprestižniji gastronomski vodič koji postavlja standarde u gastronomiji i da je prisutan u svega 33 zemlje u svetu. Nemaju ga ni sve zemlje članice EU, dodala je Labović. „To potvrđuje da možemo da pariramo svetskom kvalitetu kada je gastronomska ponuda u pitanju“, naglasila je Labović.

Navela je da je procena Mišlena potpuno nezavisna, da su vrlo su tajnoviti, a inspektori anonimni. „Niko ne zna koji će biti izbor u Srbiji osim samih inspektora koji će do decembra još jednom obići destinaciju“, kaže Labović.

Ona je podsetila da je u Beogradu već predstavljen turistički vodič Mišlen kao prvi korak saradnje, a da je sada drugi, značjaniji korak, ulazak u Mišlenovu gastronomsku selekciju za koju navodi da je značajna i da će da doprinese pozicioniranju Srbije kao gastronomske destinacije.

Napomenula je da Mišlenova obeležja poboljšavaju kompletan imidž destinacije u turističkom smislu jer je, kaže, garant kvaliteta usluge koja se nudi na destinaciji. Navela je i da smo do sada imali pozitivne reakcije stranih gostiju kada je u pitanju gastronomska ponuda u Srbiji, kao i da je gastonomska ponuda među tri najpozitivnija utiska koje su strani turisti poneli iz Srbije, pored prirode i kulturno-istorijskog nasleđa.

Labović kaže da je mnogo primera pokazuje da su čitave lokalne zajednice prosperirale od dobijala Mišlenovih obeležja koja utiču na komplentu industriju hrane i privredu uopšte. „Dolazak Mišlena imaće izuzetno pozitivan uticaj na Srbiju i naše pozicioniranje kao turističke destinacije“, rekla je Labović.

Navela je da u decembru, kada budu objavljeni rezultati, bićemo prisutni na svim kanalima komunikacije. Labović kaže da Mišlenov sajt mesečno poseti 22 miliona posetilaca i da imaju preko milion pratilaca na društvenim mrežama.

Svetsko istraživanje je, kaže, pokazalo da 88,2 odsto turista imidž destinacije vezuju za gastronomiju. Labović je rekla da blizu 20.000 restoran ima neko od obeležja Mišlena, a samo 17 odsto ima neku od zvezdica što potvrđuje da ćemo ući u izuzetnu porodicu kada su restorani i gastronomska ponuda u pitanju.

Navela je da će TOS nastaviti promotivni rad kada je u pitanju Mišlen i zahvalila ministru Ljajiću, za koga kaže da je od prvog dana podržao projekat i doprineo da imamo ovako dobar rezultat.

Izvor:Kurir/Foto: Ilustracija

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Данас облачно и ветровито, местимично с кишом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Занимања од којих млади беже, а зараде су и два, три пута веће од оних које имају лекари и наставници

ОГЛАСНА ТАБЛА

Продужен рок до 1. априла за подстицаје по хектару биљне производње

ОГЛАСНА ТАБЛА

За три дана контроле саобраћаја скоро 13.000 прекршаја, брза вожња најчешћи узрок несрећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Од данас нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПКС: Желимо да подржимо мале произвођаче у туризму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пожешки већници усвојили предлог буџета за 2024.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог Харалампија

ОГЛАСНА ТАБЛА

Чоколадни колач који се не пече: Допашће се свим љубитељима слаткиша

ОГЛАСНА ТАБЛА