ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Велики дан за Ужице- потписан уговор за изградњу Обилазнице

Томислав Момировић министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре, Зоран Дробњак, в.д. директора ЈП “Путеви Србије” и Yang Bo, легални заступник компаније Power Constuction Corporation of China Limited у присуству градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић, њених сарадника и представника Министарства саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре и кинеске компаније потписали су Комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на изградњи обилазнице око града Ужица.

Како је након потписивања историјски важног уговора за Ужице истакла градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић коначно се остварује жеља Ужичана стара неколико деценија.

“Због тога желим да изразим огромну захвалност министру Томиславу Момировићу, целој Влади Републике Србије, а посебно председнику Александру Вучићу, јер су омогућили генерацијама Ужичана које долазе одрастање у много здравијој животној средини. Са поносом истичем да је ово заиста историјски дан за наш град и још једном захваљујем свима који су дали свој допринос да веома брзо почну радови на овом великом и значајном пројекту. Наравно о динамици радова и свим осталим техничким детаљима тек ћемо говорити, а оно што је важно у овом моменту је чињеница да је уговор потписан и да су за његову реализацију обезбеђена неопходна средства, у износу од готово 30 милиона евра.

Wu Shiguang, заменик руководиоца пројекта и шеф одељења за уговоре кинеске копманије Power Constuction Corporation of China Limited изразио је захвалност свима који су пружили подршку и указали поверење за реализацију овог пројекта његовој компанији.

“У име компаније даћу све од себе да се пројекат заврши у року уз висок квалитет извођења радова. Приликом извођења радова биће нам неопходна подршка свих вас као и локалног становништва, за којус е унапред захваљујемо. Надамо се доброј сарадњи у обостраном интересу”.

Истакавши да је данас велики дан за Ужице, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић изразио је задовољство што се овај вишедеценијски проблем Ужичана решава путем Међудржавног споразума са Републиком Кином и компанијом која изводи радове на великим пројектима у Србији.

“Сарадња са њима нам гарантује да ћемо пројекат завршити у оптималном року, а ми очекујемо да радови крену врло брзо. Радили смо на пројектовању ове обилазнице, знамо колико је она важна за Ужице, колико се дуго чека, колико је она неопходна за овај град, како би се пре свега смањило аерозагађење и како би се отворило Ужице за потпуно другачији урбанистички развој. Обилазница ће бити дуга нешто мање од 5км, имаће четири моста од којих је највећи мост на Ђетињи који ће имати 250м и изузетно је захтевна из техничког угла за градњу. Хвала свима који су укључени у овај пројекат, пуно посла је пред нама али један велики посао смо већ урадили”.

Министар Момировић је у пратњи градоначелнице Ужица обишао и клизиште у Коштици, где се у разговору са мештанима и сам уверио у хитност решавања још једног великог проблема.

“Није баш чест случај да се републичке институције мешају у  један локални проблем као што је клизиште у насељу Коштица, али је ово клизиште ескалирало, прети да угрози и саобраћај на регионалном путу као и проблеми које имају људи који живе ту. Из буџета је издвојено 110 милиона динара , расписујемо у наредних 7 дана јавну набавку по хитном поступку, циљ нам је да у наредних месец до два кренемо да изводимо грађевинске радове и да завршимо све за 150 дана како би обезбедли људима несметан живот”.

Градоначелница је подсетила да је ово клизиште угрожавало водоводну мрежу, трафостаницу, стамбене објекте и регионални пут Бајина Башта – Ужице.

“Са реализацијом овог пројекта ћемо успети да обезбедимо да сви ови људи који живе у Коштици, а чија је безбедност угрожена могу мирно да спавају после готово 50 година, колико је клизиште активно. Захваљујем се Министру Томиславу Момировићу и Влади Републике Србије што су издвојили средства за решење проблема клизишта у Улици Светозара Марковића”.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Дино турнеја у градовима суседних држава (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Спортске игре младих од данас у Љубовији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра бесплатни превентивни прегледи у Домовима здравља широм Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех младих атлетичара Младости из Ужица у Дервенти (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли ће доћи до поскупљења јаја за Васкрс

ОГЛАСНА ТАБЛА

Када треба фарбати јаја за Васкрс да би породицу пратили напредак и благостање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубивоје Ршумовић: Купујте деци књиге, па макар их они и поцепали

ОГЛАСНА ТАБЛА

Појачана контрола саобраћаја до 1. маја

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 20. април

ОГЛАСНА ТАБЛА