1 C
Uzice
март 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Velika posećenost štanda drugog dana sajma u Beogradu

Drugi sajamski dan na štandu Zlatibora protiče u sjajnoj radnoj atmosferi. Centralni događaj drugog sajamskog dana bilo je koktel druženje koje je organizovala TO Zlatibor uz pomoć Udruženja somelijera zlatiborskog okruga. Na štandu Zlatibora članovi Udruženja somelijera pripremali su neobične koktele. Glavni sastojci koktela su specijaliteti zlatiborskog kraja, a vešte ruke koktel majstora pokazale su da tradicionalni proizvodi sa „zlatne planine“ mogu da budu i ukusni gastronomski specijaliteti ali i sastojci koktela nesvakidašnjeg ukusa.

Najviše pažnje znatiželjnih posetioca sajma privukao je koktel čiji su sastojci rakija od dunje, zlatiborski neslani kajmak, surutka i sirup od bosioka. Iako na prvi pogled čudna kombinacija, koktel je kod radoznalih posetioca koji su ga degustirali izazvao veoma pozitivne reakcije. Drugi koktel specijalitet bio je koktel od rakije šljivovice aromatizovane biberom, sirupa od matičnjaka i lavande, gazirani čaj od kamilice i domaći biter od začinskog bilja. Prema rečima somelijera svi sastojci ubrani su na livadama Zlatibora i pored užitka prilikom konzumiranja imaju i lekovita svojstva.

Nesvakidašnji kokteli bili su veoma interesantni ne samo posetiocima sajma već i medijima, koji su se na štandu Zlatibora okupili u velikom broju.
Sajam turizma traje još dva dana, 24. i 25. februara. Turistička organizacija Zlatibor poziva sve posetioce sajma da posete i Zlatibor u hali 4, u okviru štanda regije Zapadna Srbija.

Užice – Oglasna Tabla/www.zlatibor.org.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Lovac deci u vrtić doneo prepariranog vuka, a onda su krenuli napadi na društvenim mrežama (VIDEO)

Oglasna Tabla

Prijavite se na obuku „Wine Service“ 15. aprila u Užicu

Oglasna Tabla

KRAĐA U UŽICU: Mladići opljačkali vrtić

Oglasna Tabla