12.2 C
Uzice
новембар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI UŽIČKE VESTI

Večeras promocija knjige „Dete sa loptom postaje bolji čovek“

Promocija knjige „Dete sa loptom postaje bolji čovek“ – Priča o Sretenu Đuriću i njegovoj fabrici košarke“ održeće se u sredu, 15. novembra 2017. godine u dvorani Veliki park u Užicu, sa početkom u 20:30 časova.

Knjiga „Dete sa loptom postaje bolji čovek- Priča o Sretenu Đuriću i njegovoj fabrici košarke“, autora Dragana R. Pejića biće predstavljena javnosti u sredu, 15. novembra u dvorani Veliki Park. Kroz razgovor sa autorom, nekadašnjim Đurićevim saigračima i trenerima, kao i sadašnjim članovima njegovog kluba „Plej of“,  Užičani će imati priliku da upoznaju ne samo jednu veliku ličnost sporta, već i da još jednom, na ovaj način i kroz ovu vizuru, utvrde saznanja ili se podsete detalja iz istorije lokalne košarke.

Početak programa je u 20,30 časova.

Izdavač knjige je Udruženje sportskih novinara Užice, a kroz “živu reč” i foto zapise, na njenim stranicama se govori o četiri i po decenije dugom drugovanju Đurića sa košarkaškim terenom.

„Knjiga prati Đurićevu igračku karijeru, tokom koje je ostavio neibrisiv trag u OKK Beogradu, Šibenki, Prvom partizanu, odnosno Užicu i plavom dresu, i 26 godina rada u poznatoj fabrici košarke “Plej of”, u kojoj se, ispod Đurićevog i “čekića” njegovih saradnika rodio i uspešno kalio veliki broj košarkašica i košarkaša, čije igre pamte i mnogo veće košarkaške sredine. Deo knjige posvećen je sećanjima bivših i sadašnjih igrača i trenera “Plej ofa”, a o Đuriću i njegovoj karijeri, između ostalih, govore i trenerske legende Dušan Ivković i Vlade Đurović.

Autor knjige, Dragan R. Pejić je u vodama sportskog novinarstva više od dve i po decenije. Bio je dugogodišnji dopisnik Sporta iz Užica, Čajetine i sa Zlatibora. Tekstove i fotografije objavlјivao je u užičkim Vestima, Užičkoj nedelјi, Užičkim novinama, Bajinobaštanskim novinama i Večernjim novostima. Član je UNS i USNS, a bio je dugogodišnji sekretar Udruženja sportskih novinara Užica, čiji je i osnivač. Objavio je tri košarkaške hronike –Koševe kraj ĐetinjeČajetinu pod obručima i Skakavce sa Crnokose, a kao koautor i knjige Uz rukomet do visina i Mikoš i Kojadin – legende užičkog sportskog novinarstva. Učestvovao u izradi sportskog dela Leksikona Užica.“

M.N./ Izvor: Udruženje sportskih novinara Užica
Užice – Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla

16. novembar obeležava se kao Međunarodni dan tolerancije

Oglasna Tabla

Tajna pametne dece je u rečima koje čuju od svojih roditelja

Oglasna Tabla

На данашњи дан почела је Колубарска битка

Oglasna Tabla

Dva proverena recepta za savršen kiseli kupus

Oglasna Tabla

Ratni tenk „hočkis” iz Drugog svetskog rata pomeren zbog uređivanja platoa

Oglasna Tabla

Srbija prodaje 22 vojna kompleksa: Ponuđene kasarne, skladišta i jedna komanda

Oglasna Tabla

Poslednja utakmica u Užicu – Sloboda danas želi da kruniše jesen!

Oglasna Tabla

10 tipova ljudi na srpskim slavama

Oglasna Tabla