11.1 C
Uzice
септембар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI UŽIČKE VESTI

Večeras promocija knjige „Dete sa loptom postaje bolji čovek“

Promocija knjige „Dete sa loptom postaje bolji čovek“ – Priča o Sretenu Đuriću i njegovoj fabrici košarke“ održeće se u sredu, 15. novembra 2017. godine u dvorani Veliki park u Užicu, sa početkom u 20:30 časova.

Knjiga „Dete sa loptom postaje bolji čovek- Priča o Sretenu Đuriću i njegovoj fabrici košarke“, autora Dragana R. Pejića biće predstavljena javnosti u sredu, 15. novembra u dvorani Veliki Park. Kroz razgovor sa autorom, nekadašnjim Đurićevim saigračima i trenerima, kao i sadašnjim članovima njegovog kluba „Plej of“,  Užičani će imati priliku da upoznaju ne samo jednu veliku ličnost sporta, već i da još jednom, na ovaj način i kroz ovu vizuru, utvrde saznanja ili se podsete detalja iz istorije lokalne košarke.

Početak programa je u 20,30 časova.

Izdavač knjige je Udruženje sportskih novinara Užice, a kroz “živu reč” i foto zapise, na njenim stranicama se govori o četiri i po decenije dugom drugovanju Đurića sa košarkaškim terenom.

„Knjiga prati Đurićevu igračku karijeru, tokom koje je ostavio neibrisiv trag u OKK Beogradu, Šibenki, Prvom partizanu, odnosno Užicu i plavom dresu, i 26 godina rada u poznatoj fabrici košarke “Plej of”, u kojoj se, ispod Đurićevog i “čekića” njegovih saradnika rodio i uspešno kalio veliki broj košarkašica i košarkaša, čije igre pamte i mnogo veće košarkaške sredine. Deo knjige posvećen je sećanjima bivših i sadašnjih igrača i trenera “Plej ofa”, a o Đuriću i njegovoj karijeri, između ostalih, govore i trenerske legende Dušan Ivković i Vlade Đurović.

Autor knjige, Dragan R. Pejić je u vodama sportskog novinarstva više od dve i po decenije. Bio je dugogodišnji dopisnik Sporta iz Užica, Čajetine i sa Zlatibora. Tekstove i fotografije objavlјivao je u užičkim Vestima, Užičkoj nedelјi, Užičkim novinama, Bajinobaštanskim novinama i Večernjim novostima. Član je UNS i USNS, a bio je dugogodišnji sekretar Udruženja sportskih novinara Užica, čiji je i osnivač. Objavio je tri košarkaške hronike –Koševe kraj ĐetinjeČajetinu pod obručima i Skakavce sa Crnokose, a kao koautor i knjige Uz rukomet do visina i Mikoš i Kojadin – legende užičkog sportskog novinarstva. Učestvovao u izradi sportskog dela Leksikona Užica.“

M.N./ Izvor: Udruženje sportskih novinara Užica
Užice – Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Jesenja ravnodnevnica – moćan period u kom važe posebna pravila poput ovog: “Kakva setva takva i žetva”

Oglasna Tabla

Данас је Мала Госпојина – Рођење Пресвете Богородице

Oglasna Tabla

Danas jutro prohladno, tokom dana sunčano do 22 stepena

Oglasna Tabla

Održava se Sajam domaće rakije u Šljivovici

Oglasna Tabla

U gepeku Zemunaca čitav tovar nelegalnih cigareta

Oglasna Tabla

Saopštenje za medije Javnog izvršitelja Đorđa Dogandžića povodom slučaja porodice „Ćitić“

Oglasna Tabla

Država preuzima aerodrom Ponikve od Užica

Oglasna Tabla

Mališani iz vrtića „Bambi“ šetnjom obeležili Dan bez automobila (FOTO)

Oglasna Tabla

FOTO DANA: Šmeker se ne postaje, šmeker se rađa

Oglasna Tabla