OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

„Veče španske kulture“ u Sevojnu

Zaslugom Rakel Ruiz koja već nekoliko godina živi u Srbiji, ali je uz učenje srpkog jezika i prilagođavanje novim uslovima života zauzvrat, prvo Požežane, pa potom i Užičane počela uvoditi u tajne flamenka, španskog jezika i mnogih drugih osobenosti Španije, ova zemlja u koju bi mnogi posetili , ili su već učinili nekim povodom, postala nam je mnogo bliža.

Priliku da Španiju upoznaju zahvaljujući upravo njoj , imaće i Sevojničani, u utorak, 14. maja, od 18, 30 časova u OŠ „Aleksa Dejović“. Rakel će, ovim povodom, prvo, u TV sali škole,  uz video projekciju, govoriti o osobenostima Španije: kulturi, načinu života, obrazovanju, omiljenim mestima za izlaske, čak i o jelima karakterističim za ovaj deo Evrope.

Drugi deo programa sastoji se od izložbe na kojoj će predstaviti jedan od segmenata flamenka: odevne predmete, ukrase i nakit, kastanjete, fotografije, a posetiocima će govoriti o njihovim  značenjima, kao i bitnim detaljima ovog segmenta španske kulture.

Flameko za Špance nije samo tradicionalna igra kojim izražavaju svoje emocije, već i način života, a  kako ples zapravo izgleda Rakel će pokazati kroz par tačaka, ali će, na kraju programa, čari flamenka moći da osete i svi prisutni uz savladavanje nekoliko osnovnih koraka.

Rakel Ruiz je, za ovu priliku, pripremila poseban deo prezentacije koji se odnosi na izbor zanimanja, način obazovanja, i sve ono što bi moglo da interesuje decu uzrasta osnovne škole, budući da se u svom angažovanju u Srbiji posebno posvetila radu sa najmlađima. Kako je i sama, u skladu sa načinom života i sistemom obrazovanja u Španiji, vrlo rano morala da se odluči u kom pravu će teći njena najbitnija  životna interesovanja, svojim aktivnostima se trudi da i deca u Srbiji, bez obzira čime će se baviti, jedan deo svog vremena, na njima razumljiv i prihvatljiv način, posvete jačanju svoje personalnosti: kroz igru, muziku, priče o stvarima koje ih zanimaju.

Rakel je od sedme godine počela da se bavi klasičnim baletom, a potom nastavila obrazovanje posvetivši se flamenku. Završila je Kraljevsku plesnu akademiju u Madridu, a tokom umetničke karijere realizovala je, i bila učesnik nekoliko značajnih pesnih projekata.

Program „Veče španske kulture“ u Sevojnu relizuje Udruženje osoba sa invaliditetom Minimas, u saradnji sa OŠ „Aleksa Dejović“, a u sklopu projekta „Sevojno sa pet zvezdica“ kojim se realizuju aktivnosti u oblasti kulture u GO Sevojno koja je i pokrovitelj programa.

Ulaz na program je slobodan.

Izvor:pasaz.rs/M. Milićević

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nela Isaković: Moda u doba korone

Oglasna Tabla

Novih 20 obolelih na području Zlatiborskog okruga od virusa COVID-19

Oglasna Tabla

U naredna dva dana moguće vremenske nepogode sa olujnim vetrom i pljuskovima

Oglasna Tabla

Keks torta gotova za čas: Toliko dobra da ćete je tražiti JOŠ!

Oglasna Tabla

Ministar najavio kazne za đake od septembra: Ko ne nosi masku prvo opomena

Oglasna Tabla

Agencija za zaštitu životne sredine – izveštaj o merenju polena

Oglasna Tabla

25 godina od oluje: U školskom dvorištu ubili su decu s posebnim potrebama, bilo je svedoka, ali ubice su slobodne (VIDEO)

Oglasna Tabla

AMSS: Saobraćaj umeren, mogući zastoji zbog radova

Oglasna Tabla

Divan potez mladića iz Požege: „Nikada neću baciti proizvode, poklanjam sve bolesnima i siromašnima“

Oglasna Tabla