ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Вече изворне музике на Краљевом тргу уз групу „Огрлица од бисера“

Женска вокална група „Огрлица од бисера” у недељу, 23. јула приредила је концерт на Краљевом тргу на Златибору. Концерт је почео изворном музиком, док је ове године публика имала прилику да ужива и у обрадама песама филмске продукције као што су: „Девојко мала“, „Од Баната према Срему, „Поноћ је“, „За Београд“ и друге.

„Огрлица од бисера“ је позната по томе што негује и чува од заборава нашу народну музику. Постоји већ 13 година и огранак је „Ђердана“ који је основала и водила истакнути уметник Мира Васиљевић. Све песме су вишегласно постављене и за свој рад ова женска вокална група добила је бројна признања. Оснивач и уметнички руководилац састава је Јасна Васиљевић Милановић. Певачку групу верно прати хармоникаш Бошко Перић који, звуцима своје хармонике, употпуњује сваки наступ.

Следећи догађај у оквиру манифестације “Златиборско културно лето” биће концерт Николе Роквића који ће се одржати 26. јула на Краљевом тргу. Све информације о дневним дешавањима на Златибору и околини могуће је пратити на веб апликацији ЗЛАТИБОР.ЛИВЕ.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Фигура жене у гусларству: Стеванија једнака међу њима (ФОТО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Меморијално музичко-књижевно вече

ОГЛАСНА ТАБЛА

Традиционалном акцијом удружење “Јефимија” и град Ужице придружили се кампањи “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Југословенка у ГКЦ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радник са просечном платом за литар уља ради 25 минута, за веш машину осам дана

ОГЛАСНА ТАБЛА

Константан пад производње и прераде кромпира у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

У току Јавни позив за подстицаје за набавку опреме и механизације у сточарској производњи, подношење захтева до другог октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње исплата једнократне помоћи за 1,1 милион деце у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА