10.3 C
Uzice
новембар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

VEČE DOBRE MUZIKE

forma

Mlada beogradska džez i bluz pijanistkinja i kantautorka Katarina Pejak, koja živi u SAD i na čuvenim Berkliju je završila studije, prirediće koncert sa prijateljima večeras s početkom u 21 čas u svečanoj sali Skupštine grada Užica.

Ulaz na koncert je besplatan, a u istom prostoru, od 16 do 17.30, Katarina će voditi i besplatnu muzičku radionicu ne samo za učenike i profesore muzičke škole, nego i za sve zainteresovane građane. Ona će učesnicima radionice predstaviti metode rada na Berkliju, upoznati ih sa procesom apliciranja i studiranja na tom univerzitetu, a osvrnuće se na savremenu muzičku scenu.

Na koncertu u Užicu Katarina (klavir i vokal) nastupiće u pratnji svojih prijatelja – Nenada Zlatanovića (gitara i vokal) i Petra Miladinovića (usna harmonika). Nakon njenog ekskluzivnog nastupa u Beču (Mocarthaus, Vienna Spring Blues Festival), Katarina će nastupom u Užicu započeti seriju koncerata po Srbiji, tokom koje će predstaviti novi album „Prisoner of Hope“.

hils

Katarina Pejak, čije muzičko interesovanje su bluz, kantri i rokenrol i koju nazivaju „srpskom Norom Džouns“ zbog sličnog glasa i muzičkog stila, pa i fizičkog izgleda, diplomirala je na Berkliju 2014. godine i trenutno živi u Nešvilu. Kao tinejdžerka je počela da svira u bluz klubovima u Beogradu i Srbiji. Do sada je učestvovala na brojnim bluz festivalima u Srbiji i inostranstvu i objavila je nekoliko autorskih albuma („Perfume&Luck“, „First Hand Stories“ i „Old, New, Borrowed & Blues“).

Ceo program, koji je podržala Ambasada SAD u Beogradu i koji je organizovala Blues time production, realizuje se pod pokroviteljstvom Grada Užica i u saradnji sa Gradskim kulturnim centrom Užice.

Izvor:danas.rs

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Donacijom grada Harbina Užice dobilo sportsko-rekreativni centar na Pori (FOTO)

Oglasna Tabla

Nagradni konkurs u znak sećanja na Ratku Vučković

Oglasna Tabla

Izložba radova 24. Međunarodne kolonije umetničke keramike Zlakusa

Oglasna Tabla

Pokrenuta peticija „Da svi đaci u Srbiji uče iz istih knjiga“

Oglasna Tabla

Od danas hladnije, uz padavine

Oglasna Tabla

Terzić: Prioritet budžeta za poljoprivredu je nabavka protivgradnih raketa

Oglasna Tabla

Hoće li marketi u Srbiji ukinuti rad nedeljom

Oglasna Tabla

Potrebno izgraditi 359 sistema za prečišćavanje voda

Oglasna Tabla

Koncert: Samostalni referenti

Oglasna Tabla