25.8 C
Uzice
август 23, 2019
BAJINOBAŠTANSKE VESTI FOTO RAZGLEDNICA

VATROGASCA KAMION VUKAO 15 METARA, SAMO SE ČUDOM SPASAO: GAŠENJE POŽARA U ZLODOLU ZAMALO ZAVRŠILA TRAGEDIJOM!

Vatrogasac Slavoljub Tešović (40) iz Bajine Bašte samo je čudom preživeo tokom popravke vatrogasnog kamiona tokom velikog požara u selu Zlodol. On je zadobio teške povrede kičme i glave i smešten je u užičku bolnicu

Vatrogasci su u četvrtak oko 18 časova gasili požara u selu Zlodol. Na jednoj uzbrdici jedno vatrogasno vozilo se pokvarilo, tačnije puklo mu je crevo.

– Hteli smo da popravimo kamion, jer je zakrčio put na uzbrdici. Puklo je neko crevo. Legao sam ispod njega, a kamion smo podigli na neku klocnu. Kada sam sastavio crevo, vozilo je iznenada krenulo unazad. Odmah sam se uhvatio za kardan. Da nisam to uradio prešlo bi preko mene i ubilo me – priča Tešović. 

On objašnjava da je osetio da ga vozilo vuče po kamenju. 

– Gledao sam priliku kada bih mogao da se pustim. Video sam jedna kola iza kamiona i nadao sam da će udariti u njih i stati. Međutim, kamion je samo gurnuo auto i nastavio da se kraće. Kada je kamion malo odskočio na putu, ugrabio sam priliku da se pustim, a kamion je prešao preko – ispričao je celu dramu Slavoljub, koga je kamion vukao 15 metara po seoskom putu.

Kamion je nastavio da se kreće i i na kraju je sleteo sa puta i prevrnuo se.

Do Tešovića su odmah stigle kolege i on je prebačen u užičku bolnicu gde su mu konstatovali povredu pršljena, i brojne povrede po  glavi, leđima, nogama i rukama.

– Dobro sam prošao. Doktor mi je rekao da moram da mirujem zbog pršljena, ali i da ću biti dobro. Trebalo bi da me pregleda i ortoped. Valjda će sve biti u redu – rekao je ovaj hrabri vatrogasac.

Izvor: informer.rs/Z.G.
Foto:Z.G.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od septembra jednosmenska nastava u ove 204 škole

Oglasna Tabla

Na đačke ekskurzije u žutim autobusima

Oglasna Tabla

4 najbolje tehnike za savijanje sarme: Ovako se nikada neće raspasti u šerpi i prilikom vađenja

Oglasna Tabla