ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Васкршња радост на међустаници Голд гондоле (видео)

У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику – Васкрсу, ЈП „Голд гондола Златибор“ данас је организовало радионицу фарбања јаја за малишане матичног и издвојених одељења чајетинског вртића. 

Фарбање јаја за Васкрс један је од најлепших српских обичаја и један од ретких који је опстао и у граду и на селу. ЈП „Голд гондола Златибор“ данас је  на међустаници код Рибничког језера, организовало радионицу фарбања јаја за малишане предшколског узраста и старије групе из матичног и издвојених одељења чајетинског вртића. У правом празничном расположењу, око 140 малишана украшавало је јаја за предстојећи најрадоснији хришћански празник – Васкрс. 

Директорка, Бојана Божанић, овом приликом честитата је највећи хришћански празник свим православним верницима који Васкрс славе по јулијанском календару .

Током данашње радионице деца су имала пуне руке посла, шароликост боја и позитивна атмосфера будила су код деце знатижељу и вољу да што лепше уксрасе јаје, јер ће се за Васкрс, на врху Торника, сва ова јаја послужити посетиоцима, како би се испостовао традиционални обичај куцања јајима .  Деца су данас уживала и у другим садржајима које нуди Голд гондола, у вожњи тјубингом, стреличарству, и засигурно им је ово био дан за памћење. 

Деци се кроз овакве активности и игру приближавају народни обичаји али и надограђују сазнања о истим.  И за крај дружења малишани су нам рекли , како су обојили своје јаје и како се поздрављамо за Васкрс. 

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Нове цене горива

У ужичком породилишту рођено шест беба

Бесплатни превентивни прегледи у недељу 3. марта

Група грађана „Слога“ излази самостално на предстојеће локалне изборе у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ОШ „Стари град“ у Ужицу наградила своје ученике у ваншколским активностима (ВИДЕО)

Радо иду Српкиње у војнике: Анђела из Чачка се добровољно пријавила на служење војног рока

Ухапшена три Крагујевчанина због покушаја убиства на Златибору

Временска прогноза за петак, 1. март 2024.

БДП у последњем кварталу 2023. носили пољопривреда и грађевинарство

ОГЛАСНА ТАБЛА