Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Васкршња радост на међустаници Голд гондоле (видео)

У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику – Васкрсу, ЈП „Голд гондола Златибор“ данас је организовало радионицу фарбања јаја за малишане матичног и издвојених одељења чајетинског вртића. 

Фарбање јаја за Васкрс један је од најлепших српских обичаја и један од ретких који је опстао и у граду и на селу. ЈП „Голд гондола Златибор“ данас је  на међустаници код Рибничког језера, организовало радионицу фарбања јаја за малишане предшколског узраста и старије групе из матичног и издвојених одељења чајетинског вртића. У правом празничном расположењу, око 140 малишана украшавало је јаја за предстојећи најрадоснији хришћански празник – Васкрс. 

Директорка, Бојана Божанић, овом приликом честитата је највећи хришћански празник свим православним верницима који Васкрс славе по јулијанском календару .

Током данашње радионице деца су имала пуне руке посла, шароликост боја и позитивна атмосфера будила су код деце знатижељу и вољу да што лепше уксрасе јаје, јер ће се за Васкрс, на врху Торника, сва ова јаја послужити посетиоцима, како би се испостовао традиционални обичај куцања јајима .  Деца су данас уживала и у другим садржајима које нуди Голд гондола, у вожњи тјубингом, стреличарству, и засигурно им је ово био дан за памћење. 

Деци се кроз овакве активности и игру приближавају народни обичаји али и надограђују сазнања о истим.  И за крај дружења малишани су нам рекли , како су обојили своје јаје и како се поздрављамо за Васкрс. 

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Невреме правило хаос у деловима Србије: Ванредно у околини Пожеге и Ужица, путеви у Златиборском округу оспособљени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почињу пријаве за нових 100.000 ваучера за одмор у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зарада у овом послу иде и до 200.000 месечно! Жене су главне у овој бранши, а почетна улагања нису велика

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфлација у Србији успорава: Да ли то значи да ће и цене пасти?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Опрез у саобраћају због пљускова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радницима омогућити флексибилније коришћење годишњег одмора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза 28. мај 2023.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расте број напуштених станова у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпаљене ватре у Пријевору, екипе из целе Србије стигле на надметање у припремању гулаша

ОГЛАСНА ТАБЛА