Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

„Vaskrsni, Srbijo“: Svečana akademija u Narodnom pozorištu Užice

Muzičko scenski program „Vaskrsni, Srbijo“ autorke Danijele Vasilijević sa Pedagoškog fakulteta Užice biće izveden na sceni Narodnog pozorišta Užice u ponedeljak, 24. decembra od 19, 30 časova.

Program u formi Svečane akademije biće izveden ponovo u čast stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata, budući da je premijera, drugim povodom bila aprila 2016.a nakon toga je sa velikim uspehom gostovao u Banja Luci i Beču.

U ovom muzičko scenskom programu koji je režirao glumac Narodnog pozorišta Užice, Nemanja Hadži Jovanović, učestvuje preko 100 protagonista: studenata i učenika, profesora, kao i hor Pedagoškog fakulteta Užice pod dirigentskom palicom Daniele Suzdilovski.

Premijerno je Svečana akademija Vaskrsni, Srbijo!! (pre) 100 godina( posle) bila upriličena obeležavanju stogodišnjice povlačenja srpske vojske i naroda sa teritorije srpske države, a velikim uspehom gostovala je i u Banja Luci i Beču.

Obnavljanje ovog programa, povodom obeležavanja veka od završetka Prvog svetskog rata i  izvođenje u Narodnom pozorištu Užice inicirala je Užička parlamentarana unija u saradnji sa Pedagoškim fakultetom Užice i uz podršku Grada Užica.

Izvor:pasaz.rs/Mirjana Milićević

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ere počele sa selektovanjem otpada (VIDEO)

Oglasna Tabla

Oglasio se SZO povodom glasina da beli luk pomaže protiv koronavirusa

Oglasna Tabla

Sportski klubovi se privikavaju na novi način finansiranja

Oglasna Tabla

Požari u Priboju

Oglasna Tabla

Obuka zaposlenih u javnom sektoru za procenu vrednosti javne imovine

Oglasna Tabla

Aleksandar (10) nema ni struju, ni vodu, uči pod svećom, kupa se u zarđalom loncu, a na sve to još i kaže „nemam pravo da se žalim“

Oglasna Tabla

Užice konsolidovalo svoj budžet: Vreme je za preobražaj užičkog centra i Starog grada

Oglasna Tabla

Beogradski fond za političku izuzetnost i Užice u projektu za razvoj grada

Oglasna Tabla

Danas vedro, sunčano i prijatno vreme, do 16 stepeni

Oglasna Tabla