23.1 C
Uzice
октобар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE UŽIČKE VESTI

Vasiljević neprikosnoven, „Prvi partizan“ treći na KUP-u Srbije

Užičanin, Borko Vasiljević, treći put za redom pobednik je Memorijalnog turnira „Zoran Veselinović“ koji je ujedno bio i drugo Kup takmičenje Srbije u gađanju letećih meta, disciplina trap. Vasiljević, inače dvostruki  prvak države u seniorskoj kunkurencij, na kraju drugog dana takmičenja bio je ubedljiv sa 43 pogođene mete, 4 više od drugoplasiranog Rista Dučića, i 12 više od trećeplasiranog Rada Pavlovića. U konkurenciji od 47 strelaca, koliko ih je učestvovalo, užički šampion još jednom je pokazao izraziti talenat, s obzirom da, u odnosu na ostale takmičare, i zbog nedostatka prostora za treninge i nedovoljno finansija, ima daleko manji broj ispucanih meta u pripremama.

Ovaj Kup bio je u znaku i ekipnog uspeha SK Prvi partizan iz Užica koji je prvi put u istoriji nastupao u ekipnoj konkurenciji, pa su, između 11 ekipa, koliko je nastupilo, osvojili izuzetno treće mesto. Užička ekipa nastupila je u sastavu: Blagojević Nikolina, Vasiljević Borko i Blagojević Goran. Takođe sa daleko manje metaka ispucanih u pripremi u odnosu na konkurenciju, ekipa Prvog Partizana imala je učinak od 303 pogođene mete, što je jedna manje od drugoplasirane ekipe Jedinstvo trap iz Stare Pazove, i 9 manje od prvoplasiranog Royala iz Inđije. Treba napomenuti da, recimo Royal ima 30 puta, a Jedinstvo trap 10 puta veći budžet od užičkog kluba, što svakako govori u prilog tome da talenat i volja ipak moraju biti potkrepljeni i odgovarajućim uslovima za trening kao i mogućnošću  da se potroši određen broj metaka i meta na pripremama za svako takmičenje, što sa Užičanima nije slučaj.

Borko je izjavio da je „svakako zadovoljan rezultatom, bez obzira što na svako takmičenje dolazi daleko manje pripremljen od ostalih konkurenata, kao i da se nada da to neće biti permanentno stanje“

-U državnom takmičenju i nekako telentom i koncentracijom  može da se niveliše činjenica da broj ispucanih meta i metaka nije zadovoljavajući što se tiče priprema , ali na većim takmičenjima to ne bi trebalo da se dešava. Ispred mene je učešće i na Evropskom prvenstvu i na Mediteranskim igrama, pa se nadam da će se do tada situacija što se tiče priprema popraviti. Inače, drago mi je da imam podršku kluba i porodice, pre svega, jer tih ljudi oko mene, rezultat sigurno ne bi bio ovakav. U svakom slučaju, ovo je još jedna u nizu, nadam se, pobeda, i moja lična, ali i klupski uspeh za pamćenje kojima prezentujemo naš grad koji tradicionalno, kroz sportsku istoriju, zahvaljući strelcima i streljaštvu, ima vidljivo mesto na mapi Srbije.

Izvor:pasaz.rs/M.Nikolić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla

Žetva medalja plivača „Sloboda“ iz Užica

Oglasna Tabla

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Zlatokosa“

Oglasna Tabla

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla