11.4 C
Uzice
новембар 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

VAŠ GLAS MOŽE DA POMOGNE: ZA MAME I BEBE U SRBIJI

Olakšajmo živote majki i dece iz Srbije. Tvoj glas može da pomogne!

 Kampanja „1 pakovanje = 1 vakcina“ kompanije Pampers i Unicefa koja traje već jedanaest godina pokazuje da zajedno možemo da poboljšamo živote majki i beba.

U znak zahvalnosti svim roditeljima koji su doprineli ovoj akciji, Pampers nastavlja svoju misiju pomaganja bebama od prvih dana tako što će 20 porodilišta u Srbiji dobiti pelene za novorođenčad.

Od danas svi imate priliku da pokažete dobru volju i glasate za svoj grad na Pampers Facebook stranici (http://bit.ly/PampersUnicefSR).

Glasanje se završava 31. decembra kada će biti objavljeno kojih 20 porodilišta su dobitnici sponzorstva pelena za novorođenčad.

Na ovaj način svako može glasati u okviru globalne Pampers- Unicef kamapanje ,“1 pakovanje = 1 vakcina“ koja olakšava živote majki i dece u Srbiji i širom sveta.

Foto: Promo

Zahvaljujući milionima beba, od početka kampanje „Pampers“ je pomogao Unicefu da eliminiše MNT u 19 zemalja, i ostalo ih je još 19.

Sada smo na pola puta do našeg cilja da eliminišemo MNT na celom svetu. Tokom poslednjih 11 godina ova kampanja je omogućila da se za više od 60% smanji godišnji broj smrtnih slučajeva novorođene dece kao posledica MNT-a.

Riziku od ove smrtonosne bolesti koja se može sprečiti izloženo je još 67 miliona žena. Ovih 67 miliona žena i njihove bebe žive u nekim od najnedostupnijih predela zemalja u razvoju, i nemaju pristup kvalitetnoj zdravstvenoj nezi.

U mnogim mestima, tetanus je vodeći uzrok smrtnosti kod novorođenčadi zbog nedostatka medicnske nege, imunizacije i higijenskih uslova za porođaj.

Iako se MNT lako može sprečiti uz pomoć najprostije vakcine, još uvek 49.000 beba godišnje umre zbog ove bolesti. To je jedan smrtni slučaj na svakih 11 minuta.

Pampers će nastaviti da podržava Unicef u borbi za eliminaciju MNT u SVIM zemljama, tako što od svakog prodatog paketa pelena donira sredstva za kupovinu jedne vakcine ili za pomoć u dostavljanju jedne vakcine.

Saradnja kompanije Pampers i Unicefa je zasnovana na zajedničkim vrednostima i posvećenosti da se udruženim snagama svet učini boljim, kroz pomoć majkama i bebama širom sveta.

 izvor:http://mondo.rs/Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Predavanje „Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu“ u Narodnoj biblioteci Užice

Oglasna Tabla

Albanski špijun uzeo avans od 30 hiljada evra za dokumentaciju o mašini za pravljenje municije: Vojni projekat trebalo da završi u Makedoniji, Kataru i BiH!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 12. novembar (utorak)

Oglasna Tabla

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla

Aleksandar Gajšek u Užicu na tribini “ Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Znate li ko su vam bili preci? Evo zašto je to važno!

Oglasna Tabla

Veliki uspeh Strahinje Poledice, učenika Medicinske škole u Užicu

Oglasna Tabla

Velika akcija BIA u srpskoj fabrici oružja: Uhapšeni albanski špijuni?

Oglasna Tabla

Uhapšen piroman iz Prijepolja

Oglasna Tabla