9.1 C
Uzice
септембар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

VAŠ GLAS MOŽE DA POMOGNE: ZA MAME I BEBE U SRBIJI

Olakšajmo živote majki i dece iz Srbije. Tvoj glas može da pomogne!

 Kampanja „1 pakovanje = 1 vakcina“ kompanije Pampers i Unicefa koja traje već jedanaest godina pokazuje da zajedno možemo da poboljšamo živote majki i beba.

U znak zahvalnosti svim roditeljima koji su doprineli ovoj akciji, Pampers nastavlja svoju misiju pomaganja bebama od prvih dana tako što će 20 porodilišta u Srbiji dobiti pelene za novorođenčad.

Od danas svi imate priliku da pokažete dobru volju i glasate za svoj grad na Pampers Facebook stranici (http://bit.ly/PampersUnicefSR).

Glasanje se završava 31. decembra kada će biti objavljeno kojih 20 porodilišta su dobitnici sponzorstva pelena za novorođenčad.

Na ovaj način svako može glasati u okviru globalne Pampers- Unicef kamapanje ,“1 pakovanje = 1 vakcina“ koja olakšava živote majki i dece u Srbiji i širom sveta.

Foto: Promo

Zahvaljujući milionima beba, od početka kampanje „Pampers“ je pomogao Unicefu da eliminiše MNT u 19 zemalja, i ostalo ih je još 19.

Sada smo na pola puta do našeg cilja da eliminišemo MNT na celom svetu. Tokom poslednjih 11 godina ova kampanja je omogućila da se za više od 60% smanji godišnji broj smrtnih slučajeva novorođene dece kao posledica MNT-a.

Riziku od ove smrtonosne bolesti koja se može sprečiti izloženo je još 67 miliona žena. Ovih 67 miliona žena i njihove bebe žive u nekim od najnedostupnijih predela zemalja u razvoju, i nemaju pristup kvalitetnoj zdravstvenoj nezi.

U mnogim mestima, tetanus je vodeći uzrok smrtnosti kod novorođenčadi zbog nedostatka medicnske nege, imunizacije i higijenskih uslova za porođaj.

Iako se MNT lako može sprečiti uz pomoć najprostije vakcine, još uvek 49.000 beba godišnje umre zbog ove bolesti. To je jedan smrtni slučaj na svakih 11 minuta.

Pampers će nastaviti da podržava Unicef u borbi za eliminaciju MNT u SVIM zemljama, tako što od svakog prodatog paketa pelena donira sredstva za kupovinu jedne vakcine ili za pomoć u dostavljanju jedne vakcine.

Saradnja kompanije Pampers i Unicefa je zasnovana na zajedničkim vrednostima i posvećenosti da se udruženim snagama svet učini boljim, kroz pomoć majkama i bebama širom sveta.

 izvor:http://mondo.rs/Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Održava se Sajam domaće rakije u Šljivovici

Oglasna Tabla

U gepeku Zemunaca čitav tovar nelegalnih cigareta

Oglasna Tabla

Saopštenje za medije Javnog izvršitelja Đorđa Dogandžića povodom slučaja porodice „Ćitić“

Oglasna Tabla

Država preuzima aerodrom Ponikve od Užica

Oglasna Tabla

Mališani iz vrtića „Bambi“ šetnjom obeležili Dan bez automobila (FOTO)

Oglasna Tabla

FOTO DANA: Šmeker se ne postaje, šmeker se rađa

Oglasna Tabla

Izložba radova Nenada Nedeljkova u Galeriji Reflektor

Oglasna Tabla

Startap centri u Užicu, Priboju i Arilju (VIDEO)

Oglasna Tabla

Rok za prijavljivanje vršnjačkog nasilja 24 sata

Oglasna Tabla