22.2 C
Uzice
јул 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Vanredna situacija proglašena u Ivanjici, 6.000 meštana zavejano u planinskim selima

Sneg koji u ivanjičkom kraju ne prestaje da pada još više je pogoršao već postojeće alarmantno stanje. Pored lokalnih, od večeras su zavejani i pojedini opštinski putevi, pa je na sednici Štaba za vanredne situacije proglašeno vanredno stanje na teritoriji cele opštine.

„Padavine ne prestaju, a slični vremenski uslovi najavljeni su i narednih dana i mi smo nemoćni sami da se izborimo. Nemamo dovoljno mehanizacije, ali ni goriva da osposobimo sve putne pravce koji su zavejani. Sve naše mašine trenutno su na terenu, a pred zoru ćemo ih poslati na puteve kojima đaci idu i školu. Sve putne pravce čistimo po prioritetima, ali stanje je zaista zabrinjavajuće jer je u planinskim predelima sneg visine do metar, a stvoreni su i mnogo veći snežni nanosi zbog jakog vetra, koji otežava čišćenje. Borimo se, ali u ovim trenucima najneophodnije nam je gorivo, kako bih se probili sa teškom mehanizacijom i do najudaljenijih sela“, izjavio je za Regionalnu informativno novinsku agenciju RINA Momčilo Mitrović, zamenik predsednika opštine Ivanjica.

On ističe da je najkritičnija situacija u mesnim zajednicama Močioci, Katići, Devići, Srednja Reka, Ostatija, Brusnik kao i u svim golijskim i javorskim selima, pa je oko 6000 meštana ostalo zavejano i odsečeno od centra.

Izvor:GZS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Prva solarna klupa na Mitrovcu na Tari

Oglasna Tabla

U narednij školskoj godini jedan raspust manje

Oglasna Tabla

21. jul – glavni Saborski dan, a večeras koncert Dejana Matića

Oglasna Tabla