23.3 C
Uzice
октобар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Vanredna situacija proglašena u Ivanjici, 6.000 meštana zavejano u planinskim selima

Sneg koji u ivanjičkom kraju ne prestaje da pada još više je pogoršao već postojeće alarmantno stanje. Pored lokalnih, od večeras su zavejani i pojedini opštinski putevi, pa je na sednici Štaba za vanredne situacije proglašeno vanredno stanje na teritoriji cele opštine.

„Padavine ne prestaju, a slični vremenski uslovi najavljeni su i narednih dana i mi smo nemoćni sami da se izborimo. Nemamo dovoljno mehanizacije, ali ni goriva da osposobimo sve putne pravce koji su zavejani. Sve naše mašine trenutno su na terenu, a pred zoru ćemo ih poslati na puteve kojima đaci idu i školu. Sve putne pravce čistimo po prioritetima, ali stanje je zaista zabrinjavajuće jer je u planinskim predelima sneg visine do metar, a stvoreni su i mnogo veći snežni nanosi zbog jakog vetra, koji otežava čišćenje. Borimo se, ali u ovim trenucima najneophodnije nam je gorivo, kako bih se probili sa teškom mehanizacijom i do najudaljenijih sela“, izjavio je za Regionalnu informativno novinsku agenciju RINA Momčilo Mitrović, zamenik predsednika opštine Ivanjica.

On ističe da je najkritičnija situacija u mesnim zajednicama Močioci, Katići, Devići, Srednja Reka, Ostatija, Brusnik kao i u svim golijskim i javorskim selima, pa je oko 6000 meštana ostalo zavejano i odsečeno od centra.

Izvor:GZS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tehnološki požar u fabrici u Lučanima, povređena dva radnika

Oglasna Tabla

Berba završena, a rod maline još uvek neisplaćen

Oglasna Tabla

Užas u osnovnoj školi! Đak tukao direktora sedištem od bicikla: Prvo ga je udario u glavu, a zatim mu zadao više udaraca pesnicama!

Oglasna Tabla

Od 1. januara u prodavnicu s cegerom: Evo koliko koštaju papirne, biorazgradive i pamučne kese

Oglasna Tabla

Porodica Seladin sa suzama gledala kako im je dom sravnjen do temelja, bolesnu Suzanu na nosilima izneli pre rušenja

Oglasna Tabla

Samo Zlatiborcu odobren izvoz u Rusiju, ostali još pod zabranom

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – “Dugonja,Trbonja i Vidonja“

Oglasna Tabla

„Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom“ na Gradskom trgu

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 17. oktobar (četvrtak)

Oglasna Tabla