OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Valjaonica bakra u Sevojnu daje po 10.000 dinara radnicima koji se vakcinišu

Valjaonica bakra u Sevojnu prva je kompanija u užičkom regionu koja je odlučila da stimuliše vakcinaciju radnika. Radnici koji se vakcinišu dobiće po 10.000 dinara, a iz kompanije navode da je to način da podignu svest zaposlenih o zdravlju, kao i da je to pravi put za sprečavanje širenja virusa.

Poslovodstvo Valjaonice bakra odlučilo je da zaposlene koji se budu vakcinisali protiv koronavirusa nagradi sa po 10.000 dinara i to iz više razloga.

“Smatramo da je to pravi put da podignemo svest svih zaposlenih o brizi o zdravlju i da je pravi put da se spreči širenje virusa kako u okruženju tako i u našem kolektivu. Mi smo se susreli sa situacijom da smo početkom prošlog meseca imali veliki broj zaposlenih koji su bili odsutni zbog izolacije i bolesti što je ugrozilo naše poslovanje”, rekla je Nataša Pančić, direktor ljudskih resursa u Valjaonici bakra.

Nagradu će dobiti radnici koji se vakcinišu u fabričkoj ambulanti, u drugim zdravstvenim ustanovama, ali i oni koji imaju potvrdu da ne mogu da se vakcinišu iz zdravstvenih razloga.

“Ja sam se vakcinisao, još nije bila ta odluka, ali u suštini dobra je to stvar, kome ne prijaju neka dodatna sredstva, em štiti zdravlje, em valja koji dinar. Poslednjih dana bilo je dosta ljudi koji su ili bolesni ili u izolaciji. Baš iz tog razloga dobro je što vakcinacija može i ovde da se obavi”, naveo je radnik u Valjaonici Vidoje Ljubičić.

Novčana stimulacija biće trajna, kako ističu, i ni na koji način neće diskriminisati zaposlene.

“Vakcina nije uslov za ostanak, nije uslov za rad. Vakcina je deo naše strategije brige o zaposlenima, jer pored ove akcije mi smo imali i drugih akcija. Neke akcije traju godinama, kao na primer organizacija sistematskih pregleda za sve zaposlene, otvorili smo ambulantu u krugu fabrike, već tri godine traje i vakcinacija protiv gripa, tu mi kupujemo vakcine za sve one koji se dobrovoljno prijave”, istakla je Nataša Pančić.

Valjaonica bakra ima oko hiljadu zaposlenih, od 2004. godine je u sastavu “Ist point metals grupe”. Najveći deo proizvoda od bakra i legura izvozi i decenijama je u grupi velikih srpskih izvoznika.

Izvor: rts.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Potresna ispovest Ivane iz Užica: Tata mi je dva puta dobio koronu, prvi put je jednom kinuo. Drugi put je umro

Oglasna Tabla

Ove nedelje pojačana kontrola prekoračenja brzine, od srede “Spid maraton”

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 20. april

Oglasna Tabla

Narodna stranka: Iskopavanje litijuma ugrožava celu Srbiju

Oglasna Tabla

Kon: U Beogradu se skoro stiglo do kolektivnog imuniteta

Oglasna Tabla

Najbolje užičko – Dejan Petrović, ambasador srpske trube

Oglasna Tabla

Vodostaj Zovinskog jezera u opadanju, meštani uplašeni od pokretanja klizišta

Oglasna Tabla

Ko je bila najstarija srpkinja koja je preminula u 109. godini: Nadežda se družila sa Desankom Maksimović, nije pila ni pušila

Oglasna Tabla

Hleb treba poštovati: Snažne reči patrijarha Pavla promeniće vas iz korena

Oglasna Tabla