ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА

Vakcinacija jedini izlaz iz situacije u kojoj smo punih godinu dana (VIDEO)

Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, istakla je da je u proteklih 14 dana, od 25. februara do 10. marta, na teritoriji grada Užica kovid 19 potvrđen kod 712 lica. Da broj novoobolelih raste, potvrđuje i podatak da smo 25. februara imali 47, a 10. marta 77 potvrđenih slučajeva infekcije kovidom 19.

„O lošijoj epidemiološkoj situaciji svedoče i podaci Zdravstvenog centra Užice,  gde se beleži  porast broja hospitalizovanih pacijenata. Na današnji dan u užičkoj bolnici hospitalizovano je 220 pacijenata, od tog broja 131 pacijent u kovid bolnici u Krčagovu dok je njih 89 na odeljenjima Opšte bolnice Užice. Na intezivnoj nezi je 21 pacijent, a od tog broja 14 na respiratorima ili drugim vrstama mehaničke potpore. Na odeljenju pedijatrije nalazi se 7 dece. Terapiju na nivou dnevne bolnice prima 26 pacijenata“, saopštila je gradonačelnica.

„Koliko je situacija ozbiljna govore i podaci iz Kovid ambulante Doma zdravlja Užice gde se u proteklim danima dnevno beleži i do 300 pregleda i da je sve više težih kliničkih slika koje zahtevaju hospitalizaciju“, dodaje gradonačelnica.

Prema njenim rečima ovo je momenat, kada svi moraju biti maksimalno odgovorni i prema sebi i prema drugima.

„Apelujem i molim sve sugrađane da se u što većem broju i što pre prijave na portal E Uprave za vakcinaciju, koja je sasvim sigurno jedini izlaz iz situacije u kojoj se nalazimo punih godinu dana. Takođe, neophodno je i dosledno poštovanje svih preporučenih i već poznatih mera poput nošenja maski i držanja distance“.

Od početka procesa imunizacije do danas na teritoriji grada Užica vakcinisano je 24 376 lica. Od tog broja 15 778 lica primilo je prvu dozu vakcine, dok je revakcinacija urađena kod 8 598 lica.

U protekle dve sedmice pojačana je i kontrola primene mera, a inspektori su u tom periodu izvršili više od 1000 kontrola.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Како заштитити род од климатских промена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да живот буде сладак као мед (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најважније што треба да знате о ММР вакцини која једина штити од малих богиња, најзаразније болести за коју човечанство зна

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ништа не чисти јетру као овај напитак, одличан је и за кости и крвне судове

ОГЛАСНА ТАБЛА

Развојни планови Златибора у жижи интересовања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лепа Брена проџект

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почела примена нове заштитне мере којом се због тежег прекршаја одузима возило

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза: Облачно и натпросечно топло, местимично краткотрајна киша

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саобраћај је умереног интензитета и услови за возњу су углавном повољни

ОГЛАСНА ТАБЛА