Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ужицу сертификат Европске енергетске награде

“Ужице се залаже за одрживи развој својих урбаних простора, а посебно на управљање енергијом и ефикасно коришћење природних ресурса кроз унапређење енергетске ефикасности, како јавних тако и индивидуалних објеката”, истакла је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић после преузимања сертификата Европске енергетске награде, који представља потврду испуњености услова дефинисаних критеријумима те асоцијације и Европске уније.

Према речима градоначелнице, град Ужице следи своју визију да постане узор за напредне, одрживе српске градове који пружају висок квалитет живота.

“Град је показао јасну политичку вољу за акцијом, придруживши се Европској енергетској награди, обавезујући се тако на континуирани циклус побољшања у управљању енергијом. Енергетска и климатска политика Ужица и све сродне активности доприносе побољшању квалитета живота за грађане Ужица. Осим енергетске санације јавних објеката значајна су улагања и у суфинансирање енергетске санације индивидуалних објеката на територији града. Пројектом енергетске санације школских објеката град осим што добија енергетски унапређене објекте, добија едуковане родитеље и ученике о значају енергетске ефикасности, а самим тим и поверење грађана за остваривање заједничког циља: унапређење животне средине кроз одрживо управљање енергијом”.

Градска већница за заштиту животне средине, енергетску ефикасност и туризам Нада Јовичић говорила је о мерама које се у граду реализују у последњих неколико година уз стално унапређење и увећање издвајања за те намене.

Градоначелница Ужица је и овом приликом истакла значај придруживања Ужица Европској енергетској награди и изразила наду да ће град имати подршку и у наредним великим пројектима који ће допринети даљем унапређењу квалитета ваздуха и енергетске ефикасности. То су пре свега изградња највеће котларнице која би заменила једину преосталу котларницу на мазут у систему “Градске топлане” у центру града, комплетна енергетска санација две средње школе у центру града и школе за образовање ученика са сметњама у развоју и неколико школских објеката у сеоским насељима, као и реконструкција грејног система Народног позоришта у самом центру града.

Европска енергетска награда (ееа) је систем управљања и награђивања квалитета за општине и регионе. Систем пружа подршку локалним надлежним органима у планирању и спровођењу делотворних мера практичне енергетске политике везане за климатске промене. Награђивање у оквирима Европске енергетске награде обезбеђује подстицај општинама да ојачају своје активности заштите од климатских промена.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас су Часне вериге Светог апостола Петра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 29. јануар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова младост ужичке „Младости“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Часови без мобилних телефона од 1.фебруара у Техничкој школи Радоје Љубичић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Проверен начин за припрему џигерице (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јачање подршке предузећима која запошљавају особе са инвалидитетом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Танасковићева: Држава не дугује пољопривредницима, али ће им исплатити додатних 15 милијарди динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лажно се престављао као тржишни инспектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА