https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић и министарка за заштиту животне средине, Ирена Вујовић, потписале су уговор за реализацију пројекта Инфраструктурно унапређење земљишта на планини Тари.

У оквиру овог пројекта вредног 8,6 милиона динара, где министарство даје 7,6 милиона а Град Ужице милион динара биће изграђена савремена трим стаза. То је практично наставак улагања у инфраструктурно уређење на Тари, где је такође средствима Министарства заштите животне средине и града Ужица прошле године изграђено модерно дечије игралиште.

Град Ужице је једна од укупно 25 локалних самоуправа којима су додељена средства по основу Јавног конкурса за доделу средстава за суфинансирање реализације пројеката очувања и заштите земљишта као природног ресурса у 2022. години. За ту намену у овој години министарство је определило 100 милиона динара.