12.6 C
Uzice
октобар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

UŽICU 12 MILIONA ZA PROJEKTE, EVO I ZA KOJE

Na konkursu Ministarstva kulture “Gradovi u fokusu”, Grad Užice je dobio 12 miliona dinara. Za sredstva u ovom projektu konkurisalo je 28 lokalnih samouprava, a sredstva je dobilo njih šest, pored Užica, prihvaćeni su i projekti Novog Bečeja, Kikinde, Zrenjanina, Kragujevca i Šapca.

Član Gradskog veća, Petar Blagojević, naveo je da će od 12 miliona, Narodni muzej dobiti 650.000 dinara za završetak stalne postavke „Užička republika“, milion dinara biće utrošeno na rekonstrukciju bine u bašti Gradskog kulturnog centra, dok će sa 10.350.000 dinara biti rekonstruisan plato ispred gradske kuće. „Mi smo na ovam konkursu učestvovali sa sedam različitih tema, konkurisali smo za unapređenje kulturnih sadržaja u gradu, ali i infrastrukture u službi kulture. Odobrene su ove tri teme po izboru Komisije Ministarstva koja je odredila i visinu sredstava“, rekao je Blagojević.

Nikola Gogić, direktor Narodnog muzeja, rekao je da će ova stalna postavka biti deveta i da će biti otvorena 8. oktobra, u okviru obeležavanja Dana grada. Ruža Penezić, arhitekta Direkcije za izgradnju, kaže da uređenje platoa ispred gradske kuće, od apoteke do malog parka, podrazumeva zamenu postojeće kišne kanalizacije, instalacija, postavljanje osvetljenja, uređenje zelenih površina koje će biti veće, zamenu asfalta na platou granitnim pločama, mesta jarbolima biće drugačije definisana, kao i prostor za postavljanje jelke ili badnjaka. Po njenim rečima, planirano je da tender za uređenje platoa bude raspisan početkom naredne godine, a da radovi počnu u maju i budu završeni do početka oktobra.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Poziv stvaraocima za učešće na XXI Smotri likovnog amaterskog stvaralaštva Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Ivanjica – Neočekivano iznenađenje za Uča i njegovu đačku četu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vesovićima izgrađena nova kuća

Oglasna Tabla

Konkurs za sufinansiranje programa za omladinu otvoren je do 28. oktobra

Oglasna Tabla

Hiljade kilometara zbog jedne kućice: Evo zašto su Kinezi zaljubljeni u Bajinu Baštu

Oglasna Tabla

DAN ODLUKE! Derbi u Užicu odlučiće ko će na lidersku poziciju

Oglasna Tabla

Срећна слава – Данас се слави Томиндан

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za vikend: Maglovita, sveža jutra i „letnji“ dani

Oglasna Tabla

Poslednja faza građevinskih radova na zlatiborskoj gondoli (VIDEO)

Oglasna Tabla