ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ужичку средњовековну тврђаву посетило више од 1 600 људи


 

Ужице – Да је Стари град веома занимљива туристичка дестинација потврђују и први подаци о посећености у протеклом периоду. Наиме ужичку средњовековну тврђаву је, према подацима Туристичке организације Ужице у протеклих месец дана посетило више од 1 600 људи, а са променом радног времена током летње сезоне очекује се знатно већи број посетилаца у наредним месецима.

Према речима заменика градоначелника Драгољуба Стојадиновића Стари град који је деценијама био препуштен зубу времена данас представља један од симбола нашег града и свакако велики туристички адут.Он је подсетио да се у реконструкцију ушло пре пар година и да је за то време урађено много, захваљујући подршци Владе Републике Србије преко ресорних министарстава која су издвојила око 45 милиона динара, америчкој амбасади која је определила 8 милиона и Граду који је из сопствених средстава финансирао радове вредне 16 милиона динара.

“Извршена је конзервација доњег, горњег и средњег града, а највећи обим радова изведен је на горњем граду. Озидана је кула по узору на ону са почетка 18. века, обновљена је цитадела и аустријски казамати. Оно што је јако важно је да нисмо стали и да настављамо са улагањима. Очекујем да ће до краја године бити урађен видиковац на средњем граду и завршен пројекат за водену кулу. Ипак, оно што ће свакако бити највећа атракција је мост који ће спојити тврђаву са магистралним путем. Тај мост дуг око 105 метара и широк 3 метра сам по себи биће атракција и представљаће везу  којом ћће надамо се сви туристи који прођу магистралним путем стићи и до наше тврђаве”.

Он је позвао Ужичане али и све остале посетиоце да обиђу Стари град одакле захваљујући видиковцу могу уживати у панорами целог града.

Мира Чанчаревић водич ТО Ужице истиче да ће посетилаца сигурно бити и више у наредним месецима током летње сезоне.

“Сви посетиоци имају прилику да прошетају тврђавом и чују причу о настанку тврђаве и свим историјским раздобљима која су уследила. Наравно ту је и панорама града која се одавде пружа. Посете могу бити појединачне, породичне и групне а оно што нас посебно радује је велики број посетилаца из иностранства”.

Од суботе 10. јула Стари град ће за посетиоце бити отворен у времену од 15 до 20 часова, шест дана у недељи, односно радним данима и викендом осим уторком.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ужички фестивал ходања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креће повећање пензија, а онда и исплата 20.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против сезонског грипа стигле у све домове здравља у Златиборском округу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатан улаз у Потпећку пећину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Воздвижење Часног Крста – Крстовдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Претежно сунчано, температура до 27 степени Целзијуса

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело обележавање Дана града (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија се опрашта од косовских јунака, били су изузетни људи који нису могли да трпе зулум над својим народом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против грипа следеће недеље у домовима здравља

ОГЛАСНА ТАБЛА