OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ужичку средњовековну тврђаву посетило више од 1 600 људи


 

Ужице – Да је Стари град веома занимљива туристичка дестинација потврђују и први подаци о посећености у протеклом периоду. Наиме ужичку средњовековну тврђаву је, према подацима Туристичке организације Ужице у протеклих месец дана посетило више од 1 600 људи, а са променом радног времена током летње сезоне очекује се знатно већи број посетилаца у наредним месецима.

Према речима заменика градоначелника Драгољуба Стојадиновића Стари град који је деценијама био препуштен зубу времена данас представља један од симбола нашег града и свакако велики туристички адут.Он је подсетио да се у реконструкцију ушло пре пар година и да је за то време урађено много, захваљујући подршци Владе Републике Србије преко ресорних министарстава која су издвојила око 45 милиона динара, америчкој амбасади која је определила 8 милиона и Граду који је из сопствених средстава финансирао радове вредне 16 милиона динара.

“Извршена је конзервација доњег, горњег и средњег града, а највећи обим радова изведен је на горњем граду. Озидана је кула по узору на ону са почетка 18. века, обновљена је цитадела и аустријски казамати. Оно што је јако важно је да нисмо стали и да настављамо са улагањима. Очекујем да ће до краја године бити урађен видиковац на средњем граду и завршен пројекат за водену кулу. Ипак, оно што ће свакако бити највећа атракција је мост који ће спојити тврђаву са магистралним путем. Тај мост дуг око 105 метара и широк 3 метра сам по себи биће атракција и представљаће везу  којом ћће надамо се сви туристи који прођу магистралним путем стићи и до наше тврђаве”.

Он је позвао Ужичане али и све остале посетиоце да обиђу Стари град одакле захваљујући видиковцу могу уживати у панорами целог града.

Мира Чанчаревић водич ТО Ужице истиче да ће посетилаца сигурно бити и више у наредним месецима током летње сезоне.

“Сви посетиоци имају прилику да прошетају тврђавом и чују причу о настанку тврђаве и свим историјским раздобљима која су уследила. Наравно ту је и панорама града која се одавде пружа. Посете могу бити појединачне, породичне и групне а оно што нас посебно радује је велики број посетилаца из иностранства”.

Од суботе 10. јула Стари град ће за посетиоце бити отворен у времену од 15 до 20 часова, шест дана у недељи, односно радним данима и викендом осим уторком.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Затворска казна за алкохолног рекордера: Возио са 5,49 промила алкохола у крви, у ауту било троје деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржане радионице „Злакуско лончарство“ у Музеју „Старо село“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одбојка: Златибор почео припреме, Тијана Малешевић са млађим категоријама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Министарство унутрашњих послова: Апел грађанима да не спаљују траву и ниско растиње на отвореном простору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас сунчано и веома топло, до 37 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тиодоровић: Разматрамо одлагање школске године и опцију да се одељења са 30 ученика деле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Буктиња прогутала Фиат Пунто: Запалило се возило испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА