6.3 C
Uzice
децембар 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

„UŽIČKIM VOZOM“ DO POBEDE

Najava organizatora 57. Sabora trubača u Guči, da su već počele pripreme za najveću trubačku feštu, naterala je majstore ovog instrumenta da zauzmu startnu poziciju u trci za najprestižnije nagrade Sabora, među kojima i svakom kapelniku najomiljeniju – „Zlatnu trubu“, dar „Večernjih novosti“. Mada do početka manifestacije ima više od šest meseci, pojedini orkestri, kako oni s juga, tako i iz zapadne Srbije, uveliko uvežbavaju numere kojima će se predstaviti saborašima. Svaki od njih traži put do publike kako bi osvojio njihove simpatije i „pozlatio se“.

Jedan od orkestara koji se nada da će se na ovogodišnjem Saboru popeti na pobednički tron je orkestar Ivana Jovanovića iz Užica. Svakodnevna svirka i trening, kako nam kaže kapelnik, nisu više dovoljni da se očaraju saboraši.

– Probe sa orkestrom imam nekoliko puta sedmično – rekao je Jovanović za naš list. – Proširujemo repertoar, tražimo numere koje nisu obrađivane a za koje znam da će sigurno naći put do slušalaca. Takva jedna je „Užički voz“, melodija za koju ćemo uskoro objaviti spot. Radi se o numeri koja ima odličnu energiju, pokreće na igru, a scenario spota koji smo napisali Marko Kostić, direktor „Trotil tima“, i ja, u skladu je sa samom kompozicijom, pa očekujemo da će izazvati dobre vibracije. Zvuk trube u „Užičkom vozu“ „pojačali“ smo zvucima električne gitare, vokalima i silovitim gruvom bubnja. Nesvakidašnji spoj, a zagarantovan užitak!

Ivan je kapelnik orkestra od 2006. godine. Iza njega su mnoga priznanja na predtakmičenjima, kao i na finalnom „okršaju“ u Guči, gde je osvojio nagradu za najizvornije muziciranje „Od zlata jabuka“:

– Svaki trubač koji se pojavi u Guči priželjkuje neku od nagrada. Tako i ja. Ipak, najdraža bi mi bila „Zlatna truba“ vašeg lista. Mi stvaramo za publiku, a to je upravo nagrada koja dolazi od naroda, poštovalaca zvuka trube. To bi bio rezultat naše predane svirke za publiku.

Inače, ove godine će se na Saboru trubača za nagradu „Novosti“, koju će naš list dodeliti po 54. put, boriti 16 kapelnika najboljih orkestara Srbije.

Izvor:http://novosti.rs/tekst:V. Ilić/foto:Dragan Karadarević

 

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

(VIDEO) Turbo-punk-folk-wellness-spa koncert: “Brkovi” oduševili užičku publiku

Oglasna Tabla

Pušteni iz pritvora osumnjičeni u slučaju „Prvi partizan“

Oglasna Tabla

Kremast i mlečan sutlijaš kakav je samo baka znala da napravi

Oglasna Tabla

Velike kazne za neodgovorne vlasnike domaćih životinja i kućnih ljubimaca

Oglasna Tabla

Majk Tajson oduševljen srpskom slikom: umetnik iz Užica ovekovečio boksera na lipovoj dasci!

Oglasna Tabla

Koliko će nas u 2020. koštati registracija automobila?

Oglasna Tabla

Turski vozač kamiona „zaglavljen“ u Sevojnu već sedam dana, naši policajci mu napisali kaznu od 11.500 evra

Oglasna Tabla

Šajkača se ne skida čak ni pred kraljem – kako je Moma Kapor objasnio suštinu Srba

Oglasna Tabla

Danas pretežno oblačno, ponegde sa kišom, na visokim planinama moguć slab sneg

Oglasna Tabla