октобар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

„UŽIČKIM VOZOM“ DO POBEDE

Najava organizatora 57. Sabora trubača u Guči, da su već počele pripreme za najveću trubačku feštu, naterala je majstore ovog instrumenta da zauzmu startnu poziciju u trci za najprestižnije nagrade Sabora, među kojima i svakom kapelniku najomiljeniju – „Zlatnu trubu“, dar „Večernjih novosti“. Mada do početka manifestacije ima više od šest meseci, pojedini orkestri, kako oni s juga, tako i iz zapadne Srbije, uveliko uvežbavaju numere kojima će se predstaviti saborašima. Svaki od njih traži put do publike kako bi osvojio njihove simpatije i „pozlatio se“.

Jedan od orkestara koji se nada da će se na ovogodišnjem Saboru popeti na pobednički tron je orkestar Ivana Jovanovića iz Užica. Svakodnevna svirka i trening, kako nam kaže kapelnik, nisu više dovoljni da se očaraju saboraši.

– Probe sa orkestrom imam nekoliko puta sedmično – rekao je Jovanović za naš list. – Proširujemo repertoar, tražimo numere koje nisu obrađivane a za koje znam da će sigurno naći put do slušalaca. Takva jedna je „Užički voz“, melodija za koju ćemo uskoro objaviti spot. Radi se o numeri koja ima odličnu energiju, pokreće na igru, a scenario spota koji smo napisali Marko Kostić, direktor „Trotil tima“, i ja, u skladu je sa samom kompozicijom, pa očekujemo da će izazvati dobre vibracije. Zvuk trube u „Užičkom vozu“ „pojačali“ smo zvucima električne gitare, vokalima i silovitim gruvom bubnja. Nesvakidašnji spoj, a zagarantovan užitak!

Ivan je kapelnik orkestra od 2006. godine. Iza njega su mnoga priznanja na predtakmičenjima, kao i na finalnom „okršaju“ u Guči, gde je osvojio nagradu za najizvornije muziciranje „Od zlata jabuka“:

– Svaki trubač koji se pojavi u Guči priželjkuje neku od nagrada. Tako i ja. Ipak, najdraža bi mi bila „Zlatna truba“ vašeg lista. Mi stvaramo za publiku, a to je upravo nagrada koja dolazi od naroda, poštovalaca zvuka trube. To bi bio rezultat naše predane svirke za publiku.

Inače, ove godine će se na Saboru trubača za nagradu „Novosti“, koju će naš list dodeliti po 54. put, boriti 16 kapelnika najboljih orkestara Srbije.

Izvor:http://novosti.rs/tekst:V. Ilić/foto:Dragan Karadarević

 

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sedam medalja za karatiste Užica

Oglasna Tabla

Medicinskim sestrama najviše: Evo kolike će biti plate u javnom sektoru posle povećanja

Oglasna Tabla

Ljubivoje Ršumović: U selu se rađaju ljudi, a u gradovima – kućni ljubimci

Oglasna Tabla

Negovanje zbratimljenih škola iz Slovenije i Čajetine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan jabuke: U Srbiji svaka peta „Ajdared“

Oglasna Tabla

Derbi u Užicu opravadao očekivanja pred 1500 gledalaca (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Срђевдан

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 20. oktobar

Oglasna Tabla

Poziv stvaraocima za učešće na XXI Smotri likovnog amaterskog stvaralaštva Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla