У сусрет новој школској години, а са жељом да се пружи подршка родитељима, чија деца крећу у први разред из буџета града издвојено је више од 7 милиона динара.

За 666 ђака који ће 1. септембра кренути у први разред обезбеђен је школски прибор и по 10 хиљада динара.Тај износ увећан је у односу на прошлу годину, када су ђаци прваци добијали по 5 хиљада динара.

И ова, као и све остале мере које се реализују имају за циљ подршку родитељству и повећању наталитета. Свакој новорођеној беби следује 10 000 динара и аутоседиште уз бесплатну обуку за монтажу истог  у Црвеном крсту Ужице.

Мајкама трећег и сваког следећег детета у породици следује и по 55 000 динара независно од тога да ли су у радном односу, а незапослене породиље добиће и додатних 55 000 динара. У ужичким вртићима треће и свако следеће дете има право на бесплатан боравак и приоритет при упису. Такође родититељи са троје и више деце добијају ужичку породичну картицу, чијим коришћењем остварују бројне попусте за одређене  услуге у установама јавно сектора и куповину робе широке потрошње у приватном сектору.