17.4 C
Uzice
октобар 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA INTERVJUI

Užički supermen traži nacionalnu penziju

Milovan Milutinović poznatiji kao supermen, zatražiće od predsednika Srbije Aleksandra Vučića nacionalnu penziju, na osnovu svojih sportskih dostignuća. Ukoliko bude odbijen, pokrenuće akciju prikupljanja potpisa širom Srbije, a ako ni to ne bude dovoljno, Milovan najavljuje odlazak u Strazbur u Evropski sud za ljudska prava.

Užički supermen otvorio je jednu od prvih teretana u gradu. Kako kaže, iza njega je 50 godina treninga, i rezultati koje, kako tvrdi, nema ni jedan sportista u Srbiji, još od Drugog svetskog rata.

Kroz moju teretanu prošlo je 10.000 članova, a u njoj su trenirali i Nemanja Vidić i Zoran Njeguš. Smatram da sam lično zaslužan za razvoj sporta u ovom gradu, ali i dalje, i da zbog toga treba da ostvarim pravo na nacionalnu penziju. Uskoro ću od Vučića to i tražiti, a ako odgovor bude negativan, pokrenuću akciju prikupljanja potpisa, sa kojima ću doći pred Narodnu skupštinu da se borim za svoja prava. Ako ni to ne bude dovoljno, krećem pešice u Strazbur u Evropski sud za ljudska prava“, priča Milovan.

Milutinović je svojevremeno bio vice šampion Jugoslavije u bodibildingu, a nosilac je i crnog pojasa u karateu. Javnosti je postao poznat kada je pešačio 62 dana do Londona, sa 33 kilograma tereta na leđima. Tamo je ušao i u Ginisovu knjigu rekorda, u trčanju sa teretom od 45 kilograma na stotinu metara. Posle svih ovih poduhvata, državne institucije su ostale gluve za njegove zahteve, tvrdi Milovan.

Po povratku iz Londona, niko me nije dočekao u rodnom gradu. Deset godina sam e obraćao lokalnim vlastima za pomoć, i ništa. 2010. godine sam prodao kravu, da bih vodio decu na takmičenje u inostranstvo. Tadašnja vlast je obećala pomoć od hiljadu eura, ali kada sam došao da tražim novac, samo su se smejali.“

Zanimljivo je i da je užički supermen nedavno postao i student u 70.- oj godini života. On je upisao Fakultet za fizičke aktivnosi i sport u Novom Sadu. Na ovaj način, Milovan želi da dobije potvrdu svog rada i zalaganja, i uskoro postane profesor fizičkog vaspitanja.

Moj veliki san jeste da organizujem seminar na Tari, koji bi se tradicionalno održavao svake godine. Ideja je da se tu okupljaju sportisti iz celog sveta, koji su ušli u osmu deceniju života.“

Kod predsednika Srbije, supermen će se zaputiti ovih dana. Peške ili na neki drugi način, u svakom slučaju, jasno je da neće odustati od svog cilja.

Autor: Dunja Starčević
Užice – Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас је Покров Пресвете Богородице

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije -„Uplakana Katarina“

Oglasna Tabla

Nedostaje pet miliona evra: Otvaranje aerodroma Ponikve tokom 2020?

Oglasna Tabla

PROGNOZA ZA SLEDEĆU NEDELJU: Kao da je jul, ne oktobar – temperatura do 29!

Oglasna Tabla

MUP: Pojačana kontrola prevoza dece

Oglasna Tabla

SBB fondacija u akciji čišćenja u Užicu

Oglasna Tabla

Sve samo da izbegne alko-test: Suvozač istrčao iz kola kad je video saobraćajce, pa bežeći skočio u Drinu

Oglasna Tabla

Učenici Matematičke gimnazije osvojili četiri medalje na takmičenju u Rumuniji

Oglasna Tabla

Ako pojedete samo jabuku dnevno, zaboravićete na lekare: Čuvar srca i zdravlja, bolja od lekova!

Oglasna Tabla