OGLASNA TABLA
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Užički studenti o značaju vakcinacije akcijom “Pitam da čujem”

Studenti Pedagoškog fakulteta Užice i Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, uz podršku volontera Kancelarije za mlade i Grada Užica su na Gradskom trgu organizovali akciju pod nazivom “Pitam da čujem”. Akcija je deo kampanje, koja ima za cilj da mlade informiše o značaju očuvanja javnog zdravlja i vakcinacije protiv Kovida 19.

Studenti i volonteri su u prethodnom periodu realizovali anketu na našim visokoškolskim ustanovama, nakon čega su dobili i odgovore na pitanja koja su mladima nepoznanica. Ono što je njih najviše zanimalo je šta vakcine protiv kovida sadrže, da li izazivaju sterilitet, da li su dovoljno ispitane… Odgovore zasnovane na podacima zvaničnih svetskih i naših zdravstvenih ustanova štampali su na brošurama koje će u narednih par dana deliti svojim kolegama i vršnjacima.

Među studentima koji su na ovaj način dobili više informacija i odlučili se na vakcinaciju je i Dejana Stevanović student Pedagoškog fakulteta Užice.

“Odlučila sam se za vakcinu jer smatram da je veoma bitno da steknemo kolektivni imunitet kome svi težimo i da se na taj način vratimo normalnom životu koji smo imali pre korone, jer ćemo na taj način moći slobodnije da se krećemo i da se oslobodimo maski. Nadamo se da će i ova akcija doprineti da se što više mladih odluči za vakcinaciju”.

Još većem broju vakcinisanih nada se i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

“Zajednički cilj nam je da postignemo kolektivni imunitet i da u našem gradu imamo vakcinisanih od 60% do 80%. Po podacima koji smo dobili od Kancelarije za E-upravu, Grad Užice zajedno sa Beogradom i Nišom imamo najveći broj vakcinisanih, tj 45% populacije u našem gradu je vakcinisano.Ovom prilikom bi istakla da sam ponosna na naše sugrađane ma to koliko su bili odgovorni prema sebi, prem svom okruženju i što su shvatili koliko je to važno. Želimo da svi danas sa ovog skupa pošaljemo zajedničku poruku svima, da pozovemo ostatak sugrađana koji se nije vakcinisao dođe na naki od punktova u Dom Zdravlja Užice ili u Sevojnu da se vakciniše i da se vratimo jednom normalnom načinu života, da se družimo bez ograničenja, da idemo u bioskop, pozorište da naš život bude onakav kakav je bio pre pandemije”.

Gradonačelnica je najavila i da će narednih dana biti organizovana akcija u okviru koje će na najprometnijim mestima biti postavljena sanitetska vozila za vakcinaciju. Dom zdravlja raspolaže dovoljnim brojem svih vakcina, a u narednih 4 do 5 dana biće sprovedena i revakcinacija velikog broja Užičana.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

“Nemojte me pipati, molim vas!” Učenika iz Užica seksualno zlostavljao taksista koji ga je vozio na maturski ispit. Policija odmah privela napasnika!

Oglasna Tabla

Od sutra stroga kontrola – svi uređaji policije otkrivaće pijane i drogirane vozače

Oglasna Tabla

Najbolje užičko-Najveći pećinski portal na Balkanu

Oglasna Tabla

Zašto nikako ne smete da stavljate krastavac i paradajz zajedno u salatu

Oglasna Tabla

Otkrila je Novaka, proglašena za jednog od najboljih trenera na svetu, a od svog radase nije obogatila: Ovo je priča o legendarnoj Jeleni Genčić (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan velnesa obeležen na Zlatiboru (VIDEO)

Oglasna Tabla

Održano školsko takmičenje u ribolovu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Biblioteka vas čeka

Oglasna Tabla

I jutros smo platili Titov dug: Legla nam je rata od 20 miliona evra

Oglasna Tabla