Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Užički studenti i srednjoškolci prikupili 605 000 dinara za pomoć 17 porodica sa Kosova i Metohije

ički studenti i srednjoškolci u humanitarnoj akciji „Užice za Kosmet“ prikupili su 605 000 dinara za pomoć 17 porodica sa Kosova i Metohije i za nabavku namernica za portebe Narodne kuhinje „Braća Jugović“

Sedamnaest najugroženijih porodica iz Štrpca, sprske enklave na Kosovu i Metohiji, dobiće potrebnu belu tehniku i nameštaj kao vid pomoći užičkih srednješkolaca i studenata koji su organizacijom niza sportskih, kulturnih i zabavnih događaja, u okviru humanitarne akcije “Užice za Kosmet”  tokom marta i aprila, prikupili 605 000 dinara. Pored ovih potrepština za porodice iz Štrpca, deo sredstava planiraju da utroše i za nabavku namernica za potrebe Narodne kuhinje “Majka Jugović” koja deluje pod okriljem Srpske pravoslavne crkve.

Unija studenata Užica i Unija užičkih srednješkolaca su u prošlogodišnjoj akciji “Užice za Kosmet” prikupili 430 000 dinara, i kažu da je ovogodišnja akcija uspešnija ne samo po sumi prikupljenog novca već i po masovnosti mladih ljudi koje je okupila u zajedničkom cilju.

Pod krovom akcije „Užice za Kosmet“ ove dve užičke organizacije mladih organizovale su brojne događaje: turnir u malom fudbalu, turnir u basketu na kome je učestvovao rekordan broj od čak 51 ekipe, turnir u stonom tenisu, igri „Ne ljuti se čoveče“, projekcija filma “Kosovo – momenat u civilizaciji“ Borisa Malagurskog, nekoliko humanitarnih žurki u klubu Skala i GKC-u, predstavu za decu „Naopaka bajka“, turnir u PES-u. Deo sredstava prikupljen je i prodajom majica sa odštampanim logom akcije “Užice za Kosmet”, ali i prodajom kokica i palačinki na sportskim događajima koje su organizovali.

Kompanija Impal Sevojno, sindikat ove kompanije, kao i prethodne godine, donirali su deo sredstava, a ove godine u akciju se uključio i Grad Užice.

Do polaska mladih iz Užica na Kosovo i Metohiju, 9. maja, iz ovih organizacija poručuju da, ukoliko još neko želi i ima mogućnosti da se priključi akciji prikupljanja sredstava, to može I učiniti do tog datuma. Trodnevno putovanje koje realizuju radi uručenja pomoći, mladi Užica će iskoristiti i da posete manastire i druga mesta od značaja za kulturno istorijsku baštinu Srbije na Kosmetu.

Izvor: pasaz.rsM. Milićević/ Foto: Unija studenata Užica

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Одржани “Михољски сусрети села” у Луновом Селу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радови на деоници пута Ужице – Бела Земља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубивоје Ршумовић: У селу се рађају људи, а у градовима – кућни љубимци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Давор поново оборио Гинисов рекорд: Рођен без леве шаке, а успео да победи светског шампиона у рађењу склекова на једној руци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Туристичка организација Златибор обележила Светски дан туризма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за понедељак – 26. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Млекара „Наша Златка“ освојила награду за иновативност у производњи традиционалне српске хране на фестивалу хране и вина у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креманци поучени пророчанством Тарабића спавају мирно, Чачани страхују од нуклеарног удара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 81.годишњица од ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА