ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА НАЈАВЕ И ДОГАЂАЈИ УЖИЧКЕ ВЕСТИ

“Ужички стрип сусрети” од 24. до 28. априла у Градском културном центру

Изложбеном поставком насталом поводом три деценије рада школе стрипа, илустрације и концептуалне уметности “Ђорђе Лобачев”, у понедељак 24. априла у 19 часова биће отворен други по реду фестивал “Ужички стрип сусрети”, најавили су из Градског културног центра Ужице.

У уторак 25. априла од 11 часова одржаће се стрип радионица, док ће од 19 часова на програму бити панел дискусија на тему “Историја и алтернативна историја у стрипу”, на којој ће говорити сценариста Зоран Стефановић и стрип аутор Сабахудин Мурановић Муран.

“Модерна времена”, назив је изложбе хрватског аутора Игора Кордеја, која ће бити отворена у среду 26. априла у 19 часова.  Још једна радионица стрипа планирана је за четвртак 27. април од 11 часова са Јаном Адамовић, која ће са Даницом Јевђовић од 19 часова учествовати у панел дискусији под називом „Жене у стрипу“. Последњи дан фестивала, најављују организатори, биће посвећен издањима на штандовима издавача, уз позив суграђанима да посете ГКЦ у ових пет дана и заиста уживају у свим фестивалским дешавањима.

Из Градског културног центра подсећају и ученике основних и средњих школа, цртаче и све заљубљенике у стрип да до 24. априла могу узети учешће на првом Конкурсу за избор најбољег стрип каиша (стрип у једном реду, са једним, два, три или четири кадра и целовитом причом/идејом/досетком). Тема је слободна, а прва три рада добиће и награде, стрип издања домаћих издавача.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)

Данас прелиминарна ранг-листа пензионера за рехабилитацију о трошку Фонда ПИО

Пријепоље погодила два земљотреса

Нове цене горива

У ужичком породилишту рођено шест беба

Бесплатни превентивни прегледи у недељу 3. марта

Група грађана „Слога“ излази самостално на предстојеће локалне изборе у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА