20.8 C
Uzice
април 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Užički roker najbolji basista festivala u Mladenovcu

Milan Mladenović, basista užičkog benda “Ispitni rok” dobitnik je glavne nagrade na Bass player rock festivalu Mladenovcu. Kao nagradu, Milan je dobio bas gitaru i diplomu, a bend “Ispitni rok” , iako relativno mlad na muzičkoj sceni Srbije, pokazao je da na binu može,  ne ravnopravno, nego i bolje od iskusnijih, ovog puta i po pitanju basa.

Bass player festival u Mladenovcu, jedinstven po tome što je majstorstvo na četiri žice prepoznao kao jednako važan segment numere, kao solo gitaru, vokal ili  bubnjeve, a ovaj, u javnosti pomalo zapostavljen instrument, populariše i stimulativnom nagradom za najboljeg. “Ispitni rok” je na ovom festivalu učestvovao i prethodne godine, i ispostavilo se da je prošlogodišnji nastup bio samo uvertira, odnosno iskustvo više koje je donelo ovogodišnji uspeh.
Milan je član “Ispitnog roka” od osnivanja, odnosno od oktobra 2016. godine, a pored rok populaciji, poznat je i ljubiteljima klasične muzike, budući da je kontrabas njegov izbor u Muzičkoj školi.


Inače, za bas gitaru se opredelio, kako kaže “jer je dosta fanki” i jer voli da “gruva”. Nagrada koju je dobio po njegovim rečima je “stimlans više” u rokerskoj opredeljenosti, ali to ne znači da će zapostaviti klasično obrazovanje i odreći se kontrabasa . Od bivšeg profesora Miladina Stojkovića ostala mu je duboka posvećenost ovom instrument, ali i motiv da ovlada mogućnostima ovog instrumenta kako bi se približio svojim uzorima: Marcussu Milleru, James Jamersonu, Jaco Pastoriousu ,Viktoru Wootenu.

Naravno da je odmah isprobao svoju nagradu, i utisci su da “dobro zvuči”, ali po njegovim rečima, razmišlja i o opciji da je pokloni nekom početniku, budući da već ima bas gitaru, a da poklonom omogući nekome da krene putem koji je njega doveo do ovog- prvog rokerskog dobitka.

Izvor:pasaz.rs/M.Nikolić/ Foto: Milan Mladenović privatna arhiva

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Bolnica u Užicu dobila ultrazvučni aparat zahvaljujući akciji „Asovi za decu Zapadne Srbije“

Oglasna Tabla

Sindikat srpske policije RC Užice organizuje 24. po redu Memorijalni turnir „Sećanje na Željka Simića“

Oglasna Tabla

Održan šesti Sajam obrazovanja „Zanimanje, zvanje, znanje“ (VIDEO)

Oglasna Tabla