23.2 C
Uzice
август 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

UŽIČKI RADIO-AMATERI OBELEŽAVAJU DAN GRADA UŽICA

Jedna od zanimljivijih radio-amaterskih aktivnosti je promocija  kulturnih, istorijskih, prirodnih i drugih vrednosti. To se najčešće radi izdavanjem diploma. Radio-amateri diplome osvajaju održavanjem veza sa određenim radio-amaterskim stanicama, najčešće sa nekim povodom.

srb-uzzice

Povodom dana grada Užica, 9. oktobra, užički radio-amateri izdaju dve diplome: diplomu „Užice“ i diplomu „Užičani. Diploma „Užice“ je namenjena radio-amaterima kako domaćim, tako i onim širom sveta. Njihov zadatak je da, u periodu od 1. do 16. oktobra, održavaju veze sa užičkim radio-amaterima. Diploma se dobija za određeni broj sakupljenih poena.

Diploma „Užičani“ je namenjena užičkim radio-amaterima i radio-amaterima koji su aktivni sa područja grada Užica. Njihov zadatak je da, u periodu od 1. do 16. oktobra, urade što više veza sa drugim radio-amaterima promovišući dan grada. Diploma se dobija za određeni broj sakupljenih poena. Za više podataka pogledajte pravila i informacije o diplomi „Užičani“. U ovoj aktivnosti učestvuju sva tri radio-kluba koja postoje na teritoriji  grda Užica: Radio-klub „Aco Vučković“ YU1ABH, Radio-klub 
„Sevojno“ YU1AAX i Radio-klub „Užice“ YU1ACE.

Foto: večernjenovosti.rs
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od septembra jednosmenska nastava u ove 204 škole

Oglasna Tabla

Na đačke ekskurzije u žutim autobusima

Oglasna Tabla

4 najbolje tehnike za savijanje sarme: Ovako se nikada neće raspasti u šerpi i prilikom vađenja

Oglasna Tabla