16.3 C
Uzice
март 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Užički poljoprivrednici u Italiji i Sloveniji

Užički poljoprivredni proizvođači su sinoć otputovali u studijsku posetu Italiji i Sloveniji koju je organizovao Grad Užice. Cilj posete je upoznavanja naših poljoprivrednih proizvođača sa iskustvima, znanjem i veštinama poljoprivrednih proizvođača i ostalih aktera u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u zemljama zapadne Evrope.

„Nakon nekoliko decenija uspeli smo da za 65 poljoprivrednih proizvođača sa teritorije grada Užica organizujemo studijsku posetu u zemlje zapadne Evrope. Studijska poseta sadrži četiri tematska dana sa različitim sadržajima koji su prilagođeni strukturi poljoprivredne proizvodnje karakteristinče za naš kraj. Cilj je da naši poljoprivrednici upoznaju moderne trendove i tendencije kako u voćarskoj tako stočarskoj proizvodnji“, rekao je zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešići dodao „Naša je želja da nakon njihovog povratka, nakon sagledavanja svih dobrih i pozitivnih strana ali i eventualnih negativnih strana studijske posete istu uobličimo i možda na jesen imamo novu studijsku posetu za naše poljoprivrednike.“

Jedan od putnika Željko Kostić, poljoprivredni proizvođač iz Trnave je istakao da se nada da će kroz ovo studijsko putovanje naučiti nešto novo iz oblasti voćarstva i stočarstva i da će iskustva zapadnih zemalja moći da primeni na svom gazdinstvu.

Za realizaciju ove studijske posete Grad Užice je izdvojio oko 1,5 miliona dinara, uz kofinansiranje poljoprivrednih proizvođača.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nekada poznati užički pekar jedna je od žrtava jučerašnjeg požara

Oglasna Tabla

Srebrna medalja na prvenstvu Srbije za mlađanog Ognjena Šimšića

Oglasna Tabla

Beseda srpskog generala svojim pilotima zbog koje će se svaki Srbin naježiti: “Možda je ovo let u smrt, ali ne običnu, već časnu” (VIDEO)

Oglasna Tabla