OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ужички полицајац и синдикални руководилац из Ужица ослобођен оптужбе да је угрозио сигурност некадашњег директора „Путева Ужице“


Глишо Видовић, председник Синдиката полиције Слога и одбора тог синдиката у Ужицу, одлуком ужичког Основног суда, ослобођен је оптужбе да је претњама угозио сигурност Лека Корићанца, некадашњег директора предузећа „Путеви Ужице“.

Видовић, који је полицајац и дипломирани правник, био је оптужен да је, у својству председника синдиката Слога, 27. јула прошле године, службеници тог предузећа, а поводом проблема са синдикалним приступницама запослених у тој фирми, током телефонског разговора, рекао да „поздави менаџмент фирме и да им пренесе да њему није проблем да пише пријаве и да је лак на обарачу“.

Службеница је то пренела тадашњем директору Корићанцу који се, како се наводи, због тога осећао угроженим јер је, додаје се, био једини из пословодства који је раније комуницирао са Видовићем, а случај је пријављен Полицијској управи Ужице у којој је Видовић запослен као полицајац.

Како је Видовић негирао да је рекао да је „лак на обарачу“ и након што је троје сведока навело да он није изговорио те речи, док су четврти сведок и директор за спорну претњу чули посредно, суд није могао да, само на основу сведочења службенице, потврди постајање обележја тог кривичног дела.

„Ослобађајућа првостепена пресуда је потврда онога што се знало, а то је да сам невин и да су оптужбе биле лажне“, казао је за Данас Видовић.

Паралелно са процесом у суду, чија пресуда није правоснажна јер се на њу може уложити жалба, против њега је покренут дисциплински поступак у Полицијској управи Ужице који није завшен, а до његовог окончања он је суспендован са посла.

У решењу о суспензији тадашњег начелника Полицијске управе Ужице наведено је да је „имајући у виду да Глишо Видовић обавља послове полицијског службеника, нанета штета угледу Полицијске управе Ужице, односно МУП-у Србије, у целини“.

Видовић за Данас каже да није рекао инкриминишући део реченице, већ да је сужбеници казао да је „лак на потезању оловке“, што је, каже, била алузија да му није тешко да подноси пријаве против послодаваца, који крше закон и права радника.

Такође, он је навео да се иза оба поступка „крије политчка игра и покушаји да се застраши и одустане од синдикалног деловања“.

„Ако ме је суд првостепеном пресудом ослободио оптужбе, логично би било да се обустави и дисиплински поступак који се против мене води у полицији“, поручио је Видовић.

Одложен дисциплински поступак

Видовић каже да су он и његов адвокат тражили изузеће полицијског старешине који води дисциплински поступак против њега и присуство јавности, али да то није одобрено. „Поступак је требало да се одржи 29. јуна ове године, али обавестили су ме да се одлаже до даљег“, објаснио је Видовић.

Данас/Н. Ковачевић

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Одржане радионице „Злакуско лончарство“ у Музеју „Старо село“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одбојка: Златибор почео припреме, Тијана Малешевић са млађим категоријама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Министарство унутрашњих послова: Апел грађанима да не спаљују траву и ниско растиње на отвореном простору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас сунчано и веома топло, до 37 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тиодоровић: Разматрамо одлагање школске године и опцију да се одељења са 30 ученика деле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Буктиња прогутала Фиат Пунто: Запалило се возило испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сунчан и топао летњи дан у Србији: Највиша дневна температура 35 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА