ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ужички полицајац и синдикални руководилац из Ужица ослобођен оптужбе да је угрозио сигурност некадашњег директора „Путева Ужице“


Глишо Видовић, председник Синдиката полиције Слога и одбора тог синдиката у Ужицу, одлуком ужичког Основног суда, ослобођен је оптужбе да је претњама угозио сигурност Лека Корићанца, некадашњег директора предузећа „Путеви Ужице“.

Видовић, који је полицајац и дипломирани правник, био је оптужен да је, у својству председника синдиката Слога, 27. јула прошле године, службеници тог предузећа, а поводом проблема са синдикалним приступницама запослених у тој фирми, током телефонског разговора, рекао да „поздави менаџмент фирме и да им пренесе да њему није проблем да пише пријаве и да је лак на обарачу“.

Службеница је то пренела тадашњем директору Корићанцу који се, како се наводи, због тога осећао угроженим јер је, додаје се, био једини из пословодства који је раније комуницирао са Видовићем, а случај је пријављен Полицијској управи Ужице у којој је Видовић запослен као полицајац.

Како је Видовић негирао да је рекао да је „лак на обарачу“ и након што је троје сведока навело да он није изговорио те речи, док су четврти сведок и директор за спорну претњу чули посредно, суд није могао да, само на основу сведочења службенице, потврди постајање обележја тог кривичног дела.

„Ослобађајућа првостепена пресуда је потврда онога што се знало, а то је да сам невин и да су оптужбе биле лажне“, казао је за Данас Видовић.

Паралелно са процесом у суду, чија пресуда није правоснажна јер се на њу може уложити жалба, против њега је покренут дисциплински поступак у Полицијској управи Ужице који није завшен, а до његовог окончања он је суспендован са посла.

У решењу о суспензији тадашњег начелника Полицијске управе Ужице наведено је да је „имајући у виду да Глишо Видовић обавља послове полицијског службеника, нанета штета угледу Полицијске управе Ужице, односно МУП-у Србије, у целини“.

Видовић за Данас каже да није рекао инкриминишући део реченице, већ да је сужбеници казао да је „лак на потезању оловке“, што је, каже, била алузија да му није тешко да подноси пријаве против послодаваца, који крше закон и права радника.

Такође, он је навео да се иза оба поступка „крије политчка игра и покушаји да се застраши и одустане од синдикалног деловања“.

„Ако ме је суд првостепеном пресудом ослободио оптужбе, логично би било да се обустави и дисиплински поступак који се против мене води у полицији“, поручио је Видовић.

Одложен дисциплински поступак

Видовић каже да су он и његов адвокат тражили изузеће полицијског старешине који води дисциплински поступак против њега и присуство јавности, али да то није одобрено. „Поступак је требало да се одржи 29. јуна ове године, али обавестили су ме да се одлаже до даљег“, објаснио је Видовић.

Данас/Н. Ковачевић

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји