17.1 C
Uzice
август 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

UŽIČKI PENZIONERI IMAJU NAJVEĆE SRCE

Udruženje penzionera iz Užica brigu i pomoć za druge je postavilo kao svoj osnovni cilj i svrhu postojanja. Brinu o svojoj, ali i o tuđoj deci. I njih more bolesti i nevelika primanja, ali često sakupe novac za one kojima je najpotrebniji.

Jednu takvu akciju su upravo završili – 98 penzionera je obezbedilo pomoć za četvoro mališana iz Sremskih Karlovaca, koji su ostali bez majke.

– Hajde, rekoh, da skupimo dobrovoljni prilog, pa koliko – toliko i sakupili smo 30.000 dinara, nije malo – kaže članica humanitarnog udruženja “Kluba tri” iz Užica.

A pomagali su u više navrata bolnicama, domovima učenika, domovima starih i pojedincima, pa i Japanu, posle zemljotresa – verujući da je ljudska obaveza naći se drugima u nevolji, i da to načelo nije oročeno godinama starosti.

– Ja kažem: mi nikada nismo stari, mi smo samo malo stariji od onih drugih. Imamo puno energije zato što u kućama imamo i unučad i sinove i kćeri. Treba biti čovek i pomoći ljudima – kaže predsednik “Kluba tri”.

Umesto monotonije i svakodnevne rutine, oni su izabrali humanitarni rad.

– Aktivnije je nego da sam kod kuće, kao što pojedini rade, ne znam kako bih ja tako. Sve su to vredni ljudi, vredne ruke – kaže jedna od članica kluba.

Penzionerske dane u ovom klubu prate lepa druženja, volontiranje, dostojanstvo i nesebičnost. I sve što jesu i što čine, svedoči o trećem dobu, kao o dobu mogućih, novih izazova i radosti.

Izvor: RTS

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Hitna pomoć na 112: Jedan telefonski broj za celu Srbiju

Oglasna Tabla

Požar u Amazoniji se tiče svih nas

Oglasna Tabla

Srpski stvaraoci i Pulicerova nagrada

Oglasna Tabla