Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ужички осмаци нису отишли на дуго чекану екскурзију због једног озбиљног пропуста

Ужице – Садашњој генерацији осмака Основне школе „Нада Матић“ из Ужица баш се не да да оду на школску екскурзију.

Ученици пет одељења завршних разреда ове школе јутрос су се еурофично окупили пред Градским стадионом, чак и ушли у аутобусе којима је требало да крену ка истоку Србије, али су се око 10 сати разишли кући.

Иначе, радило се о дводневној екскурзији која је требало да буде реализована пре две године, док су били шестаци, и за коју су њихови родитељи тада уплатили део новца, али која је због пандемије корона вируса отказана.

Шта се догодило? Туристичка аренција „Сим турс“ која је организовала екскузрију за ово путовање ангажовала је један свој и један аутобус агенције „Ферал травел“. Саобраћајна полиција из Ужица појавила се на лицу места да преконтролише техничку исправност аутобуса и документације возача.

– На контроли техничке исправности установљено је да су аутобус и возач „Сим турса“ били потпуно исправни, да је аутобус „Ферал травела“ технички исправан, али да возач нема потпуну документацију, тачније истекла му је возачка дозвола. Два сата је трајало покушавање да се пронађе други возач како ученици не би били разочарани. Другог возача нису могли да обезбеде. Једино решење је било да се откаже или одложи пут – наведено је у обавештењу које је ОШ „Нада Матић“ проследила родитељима осмака.

Планом ове екскурзије ужички осмаци требало да је обиђу Краљево, Врњачку Бању, Ђавољу Варош и Ниш.

– Моје дете силно је, као и сви његови другари, желело да оде на ову екскурзију. Протеклу ноћ од среће није ни спавало. Јутрос, када су у седам сати ушли у аутобус, махнула сам му споља и отишла на посао очекујући да ће они ускоро да крену. После сат времена дете ме је звало и рекло да још нису пошли и да се нешто чека. Нешто касније ме је звало и рекло да од екскурзије нема ништа и као покисло отишло кући – испричала је за „Блиц“ мајка једног осмака.

Из ОШ „Нада Матић“ поручили су родитељима да ће наредне седмице бити заказани родитељски састанци на тему отказане екскурзије.

– Хвала на стрпљењу и разумевању, било је ово напорно јутро за све, а пре свега за ученике који су ово силно желели. Наћи ћемо најбоље решење – написано је у поруци родитељима осмака.

Како смо сазнали, возач је накнадно у полицији добио потврду са којом може управљати моторним возилом док не извади нову возачку, али из одређених разлога деца ипак нису отишла на екскурзију.

Извор:blic.rs/В. Лојаница

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Учитељ: Најбољи ђаци су они који први разред почињу “неспремни”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Рукола: Спречава рак, за здравље костију, мршављење, имунитет, вид (рецепти)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Посна пуњена погча: Хрскави доручак или вечера коју ћете волети

ОГЛАСНА ТАБЛА

И флаширана вода има рок трајања, шта треба да знамо?

ОГЛАСНА ТАБЛА

РХМЗ најављује јако захлађење почетком следеће седмице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Прошле године пријављено 860 уједа паса, ко је одговоран: луталице или неодговорни власници

ОГЛАСНА ТАБЛА

У јануару најмања просечна примања била у западној Србији и Шумадији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први пут у свету – италијански лекари „аутотрансплантацијом“ вратили вид слепом човеку

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 26. март 2023.

ОГЛАСНА ТАБЛА