Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Užičke „Teta Mrazice“ skupljaju sredstva kako bi ulepšale praznike najugroženijoj deci

Posle akcije Udruženja „Užičanke“ u kojoj su obezbedile tri i po miliona dinara za opremu i sredstva za zdravstvo, sada su odlučile da postanu „Teta Mrazice“. Žele da obraduju decu u hraniteljskim i materijalno ugroženim porodicama.

Užičke „Teta Mrazice“ oživele su novogodišnju čaroliju spremajući poklone za Zvončicu, Zvezdu, Spajdermena, Plavooku i njihove drugare koji su poželeli šnalice, igračke, knjige, odeću. Oko 300 Užičanki potrudilo se da praznici za 78-oro dece budu drugačiji.

„U ovoj godini, ovakvoj kakva je svima nama teška, toplina zadnjih 15 dana, razmišljanja o tome šta bi i ko bi još mogao da se priključi i sve vreme zamišljam njihove okice i sreću kada budu otvarali ove paketiće jer nije važno koliko ko, važno je da je srcem“, rekla je Dušica Ristović, jedna od „Teta Mrazica“.

„Tri spiska sam ukupno izbacila na grupu i sva tri su za nepunih sat vremena, sve željice su bukvalno ‘rasprodate’. Svako dete je dobilo po dve ili više ‘Teta Mrazica’ koje su vrlo srećne bile zbog toga“, navela je Ana Gordić Radojčić, administrator grupe „Užičanke“.

U akciji ispunjenja dečjih želja našle su se sa Centrom za socijalni rad.

„Uživali smo i mi, uživale su i Užičanke ,a ja se nadam da će deca uživati najviše. To i jeste bio cilj ove akcije. Njihove želje su bile više nego skromn,e ali su Užičanke tu skromnost nagradile“, istakla je Ana Urošević, direktor Centra za socijalni rad u Užicu.

U novogodišnjim paketićima su i poruke užičkih Teta Mrazica koje se nadaju da će se njihova dobra energija proširiti i u drugim gradovima i podstaći praznično darivanje.

Izvor: rts.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Предшколци на свечаном пријему у Градској кући

ОГЛАСНА ТАБЛА

Репрезентативац Србије у планинарењу Давор Гачић успешан у Бугарској

ОГЛАСНА ТАБЛА

Елена Тошић освојила је златну медаљу у дисциплини 100м прсно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ивана Парлић: „Одлука Скупштине града Ужица – против закона и против Ужичана“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фићијада по трећи пут у Ужицу (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Покренута овогодишња кампања “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почели Дани европске баштине у Сирогојну

ОГЛАСНА ТАБЛА

Додељена градска признања за 2022. годину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Значајно унапређена понуда Туристичко рекреативног комплекса Златибор

ОГЛАСНА ТАБЛА